Η βαριά χιονόπτωση στην κεντρική Ευρώπη συνεχίζεται και τα προβλήματα, μετά τη Βρετανία, το Βέλγιο, τη Γαλλία και τη Γερμανία, έχουν αρχίσει να μεταφέρονται ανατολικά. Στην Ουγγαρία, εκατοντάδες οδηγοί πέρασαν το βράδυ στα οχήματά τους εγκλωβισμένοι από το χιόνι ενώ μία νεκρή και εκτεταμένες ζημιές μετρά η Βουλγαρία.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης, εκατοντάδες οχήματα εγκλωβίστηκαν στην εθνική οδό που συνδέει τη Βουδαπέστη με τη Βιέννη εξαιτίας του χιονιού.

Σε μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου, οι ισχυροί άνεμοι σε συνδυασμό με τη χιονόπτωση αιφνιδίασαν τους οδηγούς προκαλώντας μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων.

Παράλληλα, η κεντρική κυβέρνηση και οι τοπικές αρχές ακύρωσαν λόγω του καιρού μεγάλο μέρος εκδηλώσεων σε υπαίθριο χώρο για την επανάσταση του 1848 εναντίον των Αψβούργων.

Μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετώπισε η Βουλγαρία. Μία νεαρή γυναίκα έχασε τη ζωή της από σφοδρή ανεμοθύελλα που έπληξε την πόλη Γκράμποβο στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Η γυναίκα τραυματίστηκε θανάσιμα, όταν λόγω του ισχυρού ανέμου κατέρρευσε σκαλωσιά και την καταπλάκωσε. Η δήμαρχος Τάνια Χρίστοβα κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση καταστροφής, καθώς ο έχουν προκληθεί εκτεταμένες ζημιές.

Η ταχύτητα του ανέμου έφθασε τα 122 χλμ. την ώρα, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημιές στο σύστημα ηλεκτροδότησης, στις συνδέσεις των κινητών τηλεφώνων και του διαδικτύου.

Δεκάδες δένδρα ξεριζώθηκαν και κάλυψαν το οδόστρωμα. Σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν στο γενικό νοσοκομείο της πόλης Γκράμποβο και στο νοσοκομείο της κοντινής πόλης Τριάβνα, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στο βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων. Τα σχολεία της πόλης δεν θα λειτουργήσουν την Παρασκευή.

Από τους ισχυρούς ανέμους προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε πολλά χωριά και πόλεις της κεντρικής Βουλγαρίας. Στο Κρίτσιμι αποκολλήθηκε σχεδόν ολόκληρη η στέγη σχολείου 500 τ.μ., χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί.

parapolitika.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook