Μεγάλη έκταση έχει λάβει στα αμερικανικά ΜΜΕ η σύλληψη ενός 23χρονου Ελληνα στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης στον οποίο απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κακοποίηση της πρώην φίλης του, ληστεία πρώτου βαθμού και παράνομη κατοχή όπλου.

Ο 23χρονος Πρόδρομος Βασιλόπουλος έπεσε στα χέρια των Αρχών όταν επιχείρησε να ταξιδεύσει από το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης με προορισμό το Λονδίνο, ενώ στις αποσκευές του είχε ηλεκτροφόρο όπλο που μπορεί να προκαλέσει αναισθησία.

Όπως αναφέρεται, ο Εισαγγελέας του Κουίνς του απήγγειλε κατηγορίες για κακοποίηση της πρώην φιλενάδας του, για ληστεία πρώτου βαθμού, για παράνομη κατοχή όπλου και γι' άλλα αδικήματα.

Στην περίπτωση που βρεθεί ένοχος για τις συγκεκριμένες κατηγορίες, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μέχρι 25 χρόνια.

Σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, ο Πρόδρομος Βασιλόπουλος απειλούσε τηλεφωνικά την 19χρονη πρώην φιλενάδα του και μια μέρα, προσποιούμενος ταχυδρομικό υπάλληλο, εισήλθε στο διαμέρισμά της και της επιτέθηκε με ηλεκτροφόρο όπλο και την κακοποίησε και σεξουαλικά.

Όπως αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ, όταν συνελήφθηκε στο αεροδρόμιο JFK είχε στην κατοχή του ηλεκτροφόρο όπλο μέσα στη χειραποσκευή του, αφού προηγουμένως πέρασε τον έλεγχο ασφαλείας και ενώ το συγκεκριμένο όπλο προκαλεί αναισθησία.


iefimerida.gr