Ανοιχτή επιστολή  προς τον κ. Δήμαρχο Χανίων, τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Χανίων και τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Ενότητας Χανίων απέστειλε ο δημοτικός σύμβουλος της  Δημοτικής Ενότητας Χανίων κ. Παντελής Σταυρουλάκης, ζητώντας να μην κλείσει το Γενικό Τμήμα του Πολυτεχνείου Κρήτης και να μην εφαρμοστεί το σχέδιο \”Αθηνά\”  για το ΤΕΙ Κρήτης που θα οδηγήσει όπως αναφέρει στη διάλυσή του.

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Ένας φωτεινός φάρος γνώσεως και μόρφωσης είναι το Τ.Ε.Ι. Κρήτης και οι Σχολές του, Τμήμα Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος και το Τμήμα της Ηλεκτρονικής, ανεξάρτητα τμήματα και τα δύο τα οποία λειτουργούν στα Χανιά από το 1985.

Με το προωθούμενο σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» προβλέπονται τα εξής:

α) Μείωση εισακτέων Γεν. Σειράς από 97 σε 75 (μείωση περίπου 18%) για το Τμήμα της Ηλεκτρονικής.
β) Μείωση εισακτέων Γεν. Σειράς από 76 σε 50 (μείωση περίπου 25%) Τμήμα Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος
γ) Το ποσοστό εισακτέων για το Τμήμα της Ηλεκτρονικής με βαθμό κάτω από τη βάση (10) για το 2012 ήταν 78,49%(πρώτος εισακτέος Γεν. Σειράς 12,97 και τελευταίος Γεν. Σειράς 8,48).
δ) Το ποσοστό εισακτέων για το Τμήμα Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος με βαθμό κάτω από τη βάση (10) για το 2012 ήταν 59,7%(πρώτος εισακτέος Γεν. Σειράς 13,18 και τελευταίος Γεν. Σειράς 8,57).

Από όλα τα παραπάνω φαίνεται ότι με το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» σε συνάρτηση και με την οικονομική κρίση που διέρχεται το πιθανότερο θα είναι να εισαχθούν 30-40 για το Τμ. Ηλεκτρονικής που έχει 513 ενεργούς φοιτητές για τα έτη 2011-2012 και 25-35 φοιτητές για το Φυσικ. Πόρων και Περιβάλλοντος που έχει 408 ενεργούς φοιτητές για τα έτη 2011-2012.

Η μείωση δε σε εισακτέους δεν είναι 4% που είχε δηλώσει ο υπουργός αλλά όπως βλέπεται πολύ μεγαλύτερη.

Όλα αυτά σε ένα εκπαιδευτικό Ίδρυμα που διοικείται από το Ηράκλειο και που κι εκεί θα γίνονται μαθήματα.

Μήπως με όλα αυτό σε δυο το πολύ έτη το Ίδρυμα εδώ με τα παραπάνω Τμήματα κριθούν ως μη βιώσιμα; Βέβαια με μια ακόμη μείωση εισακτέων του χρόνου πολύ γρηγορότερα θα έρθει η μη βιωσιμότητα.

Μήπως πολύ εύκολα μπορεί να μεταφερθεί η έδρα τότε;

Μήπως μείνουμε στα Χανιά με ένα άδειο «κουφάρι» μιας Σχολής ;

Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι , όχι άλλη αποψίλωση στα Χανιά . Κάτι που παίρνει χρόνια να σταθεί όρθιο και να λειτουργήσει δεν πρέπει να εξαφανιστεί σε μία στιγμή, στο όνομα κάποιου οικονομικού εξορθολογισμού για οικονομικά που δεν διαχειρίστηκαν ούτε οι γονείς και φυσικά ούτε οι νέες και νέοι μας.

Ως αιρετοί είμαστε υπεύθυνοι και υπόλογοι απέναντι όχι μόνο στη τοπική κοινωνία αλλά στο μέλλον της Χώρας .Οφείλουμε να υπερασπιστούμε το Α.Ε.Ι. όπως πολύ σωστά έπραξε το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων αλλά και Τ.Ε.Ι. και τα Τμήματά του εδώ στα Χανιά .

Όχι στο κλείσιμο του Γενικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Όχι στην διάλυση του Τ.Ε.Ι. Κρήτης και των Τμημάτων που λειτουργούν στα Χανιά .

Τα Χανιά δεν πρέπει να γίνουν «κρανίου τόπος ».-

Ο Δημοτικός Σύμβουλος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook