Το βρετανικό αντιευρωπαϊκό κόμμα UPIK συγκεντρώνει το πρωτόγνωρο ποσοστό του 17% στις προτιμήσεις της κοινής γνώμης σύμφωνα με σφυγμομέτρηση που δημοσιεύεται στις εφημερίδες Ιντιπέντεντ ον Σάντεϊ και Σάντεϊ Μίρορ. Παράλληλα, το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον συνεχίζει να υποχωρεί έναντι των Εργατικών.

Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση, που πραγματοποίησε την περασμένη Τετάρτη και Πέμπτη η εταιρεία ComRes με δείγμα 2.015 ενήλικες, εμφανίζει τους Εργατικούς να συγκεντρώνουν το 37% της πρόθεσης ψήφου, μακράν πολύ του Συντηρητικού Κόμματος που πιστώνεται με το 28% και τους κυβερνητικούς συμμάχους του Φιλελεύθερους Δημοκράτες, οι οποίοι καρπώνονται μόλις το 9% της κοινής γνώμης.

Ο Κάμερον δήλωσε στις αρχές Μαρτίου πως δεν επιθυμεί να κάνει μία «δεξιά στροφή», έπειτα από το πλήγμα που δέχθηκε το κόμμα του από την επιτυχία που είχε στις συμπληρωματικές εκλογές του Ιστλι (νότια) το κόμμα UPIK, το οποίο τάσσεται κατά της Ευρώπης και των μεταναστών, κατακτώντας την τρίτη θέση.

Ωστόσο, στα μέσα Ιανουαρίου, ο πρωθυπουργός αναγκάσθηκε υπό την πίεση των ευρωσκεπτικιστών να δεσμευθεί ότι έως τα τέλη του 2017 θα διοργανώσει δημοψήφισμα για την παραμονή, ή μη, της Βρετανίας στην ΕΕ, εάν κερδίσει τις επόμενες εκλογές.

skai.gr