Ο φασιστικός χαιρετισμός του Γιώργου Κατίδη μετά το γκολ που πέτυχε την Κυριακή έκανε το γύρο του κόσμου. Όπως ήταν φυσικό και για τον επιπλέον λόγο πως στον πάγκο της ΑΕΚ βρίσκεται ο Έβαλντ Λίνεν, το θέμα έχει πάρει κεντρική θέση στην επικαιρότητα της Γερμανίας.

Η Bild, που δεν φημίζεται και για τις… μετριοπαθείς στάσεις της απέναντι σε γεγονότα, ειδικά όσα αφορούν την Ελλάδα, φιλοξενεί σήμερα τίτλο στον οποίο χαρακτηρίζει τον 20χρονο μεσοεπιθετικό «Έλληνα Χίτλερ».

Μάλιστα στο δημοσίευμα, που φιλοξενεί και τις δηλώσεις του Έβαλντ Λίνεν στη Γερμανία, τονίζει πως ο Κατίδης πλέον είναι χωρίς ομάδα (προεξοφλώντας την αποπομπή του από την ΑΕΚ) και με δια βίου αποκλεισμού από τις εθνικές ομάδες.

Η διοίκηση της ΑΕΚ περιμένει την απολογία του παίκτη την Τρίτη και την Τετάρτη το ΔΣ θα αποφασίσει για το μέλλον του, με τη λύση συμβολαίου να αποτελεί την πιθανότερη κατάληξη, αν και θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με τον Άλκη Φωτίου , που έχει μέρος των δικαιωμάτων του και πλήρωσε τη ρήτρα στον Άρη για τη μεταγραφή του.

Yπενθυμίζεται ότι  είδηση με τη σχετική φωτογραφία και το βίντεο βρέθηκε από την Κυριακή στα ηλεκτρονικά πρωτοσέλιδα των μεγάλων ευρωπαϊκών μέσων.

«Γιορτάζει το γκολ με ναζιστικό χαιρετισμό, προκαλεί θύελλα και αποκλείεται από όλες τις εθνικές ομάδες» έγραψε η ιταλική εφημερίδα La Stampa κάτω από την επίμαχη φωτογραφία, επισημαίνοντας ότι ο ποδοσφαιριστής επιχείρησε να δικαιολογηθεί δηλώνοντας μέσω Twitter άγνοια για τo συμβολισμό της ενέργειας, χωρίς να πείσει όμως την ΕΠΟ.

«Η Ελλάδα τιμωρεί τον Κατίδη για τον ναζιστικό χαιρετισμό» ανέφερε επίσης η Repubblica με την είδηση, που αναρτάται και στο Facebook, να συγκεντρώνει χιλιάδες σχόλια

«Μια δραματική χειρονομία κοστίζει στον Έλληνα μέσο ίσως την καριέρα του» ανέφερε το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Ο βρετανικός Guardian έγραψε ότι η ενέργεια του Κατίδη καταδικάστηκε έντονα από τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα και θαυμαστές στο Twitter και το Facebook, επισημαίνοντας ότι το περιστατικό συμπίπτει με την 70ή επέτειο έναρξης του εκτοπισμού των Ελλήνων εβραίων.

Μετέφερε, όπως και το BBC, τη δήλωση Κατίδη «ότι δεν είναι φασίστας» και σημειώνε την ανακοίνωση της ΕΠΟ ότι «ενέργεια του ποδοσφαιριστή να χαιρετίσει ναζιστικά τους θεατές του αγώνα προκαλεί βάναυσα το κοινό αίσθημα, προσβάλλει βαρύτατα όλα τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας και τραυματίζει τον βαθιά ειρηνικό και ανθρώπινο χαρακτήρα του ποδοσφαίρου».

με πληροφορίες από sport-fm.gr/in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook