Οι παίκτες του ΑΟΧ έκαναν κατάθεση ψυχής στο παιχνίδι με τη Ρόδο και έδειξαν κόντρα σε μια από τις πιο δυνατές ομάδες του πρωταθλήματος ότι άξιζαν κάτι καλύτερο στο φετινό πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Γιώργου Προμπονά με πολύ καλή εμφάνιση κρατούσε το προβάδισμα μέχρι το 5΄των καθυστερήσεων αλλά ο αρχηγός της Ρόδου, Κακλαμάνος, έσωσε την ομάδα του από μια καταδικαστική ήττα.

Ο ΑΟΧ βέβαια έχει πολλά παράπονα από τον διαιτητή Χατζή για τα 6΄καθυστερήσεων που παίχτηκαν και από τον 1ο βοηθό Τζωρτζάκο για οφσάιντ στη φάση της ισοφάρισης.

Συροκάκης -«κέρβερος»

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Ρόδο να δείχνει πιο επιθετική και να προσπαθεί να απειλήσει την εστία του ΑΟΧ αλλά χωρίς να έχει δημιουργήσει καμία σοβαρή ευκαιρία. Με την πάροδο του χρόνου οι «μπλε» έφτασαν με την σειρά τους αρκετές φορές με αξιώσεις στην περιοχή των αντιπάλων αλλά δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων η ομάδα του «σμαραγδένιου» νησιού έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία για να προηγηθεί όταν ο Μαραγκουδάκης κέρδισε πέναλτι από τον Συροκάκη. Ο 26χρόνος γκολκίπερ του ΑΟΧ όμως πήρε το… αίμα του πίσω με εκπληκτική απόκρουση στην εκτέλεση του Ρεθυμνιώτη επιθετικού στέλνοντας την μπάλα και στο δοκάρι και δείχνοντας στους παίκτες της Ρόδου ότι δεν θα ήταν εύκολο να του βάλουν γκολ, κάτι που είχαν διαπιστώσει και μέσα στην έδρα των «ελαφιών» όταν είχε «κρατήσει» το 0-0 σε πολλές φάσεις.

 

Το γκολ του Πλουσή και η αδικία στις καθυστερήσεις

Ο ΑΟΧ μπήκε πιο αποφασιστικά στο δεύτερο ημίχρονο και συνέχισε να δείχνει την ίδια διάθεση στον αγωνιστικό χώρο. Αφού δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την ομαδική προσπάθεια του 57’ ο Τσάτσος ήρθε ένα λεπτό μετά ο θετικός Βασίλης Πλουσής να πετύχει το πρώτο του γκολ με την «μπλε» φανέλα και να δώσει προβάδισμα στα Χανιά. Η Ρόδος στην συνέχεια βγήκε μπροστά με σκοπό να ισοφαρίσει και οι γηπεδούχοι βρήκαν χώρους και στις αντεπιθέσεις θα μπορούσαν αν ήταν πιο συγκεντρωμένοι στην τελική προσπάθεια να είχαν «καθαρίσει» το παιχνίδι.  Οι φιλοξενούμενοι από την μεριά τους δεν κατάφεραν να απειλήσουν και πέρα από στημένες φάσεις που τις «καθάριζε» η άμυνα του ΑΟΧ δεν δημιούργησαν κινδύνους στην εστία του Συροκάκη. Τελικά ο διαιτητής Χατζής (Δυτ. Αττικής) είχε την… καλοσύνη για την ομάδα του Δημήτρη Σπανού να δείξει 5’ καθυστερήσεων στα οποία κατάφερε ο Κακλαμάνος να ισοφαρίσει με μια φάση με υποψία οφσάιντ και να στερήσει τη νίκη, που δικαιωματικά άξιζε, στον ΑΟΧ. Ο α’ βοηθός Τζωρτζάκος (Δυτ. Αττικής) ελέγχεται για την φάση του 95’ ενώ σωστές υποδείξεις είχε ο β’ Κασσαβέτης (Δυτ. Αττικής). Στο 96’ αποβλήθηκε ο Τσεσμελής με 2η κίτρινη κάρτα για αψιμαχία με τον Ευγενικό.

 

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

9’ Σουτ του Γήττα παρενέβη σωτήρια και έδιωξε ο Ραπτάκης.

 

12’ Φάουλ του Τσάτσου κεφαλιά του Σελινιωτάκη στην αγκαλιά του Ριγανά.

 

20’ Σουτ του Μποχώνη με διπλή προσπάθεια θα μπλοκάρει ο τερματοφύλακας της Ρόδου.

 

23’ Σε αντεπίθεση του ΑΟΧ ο Γωνιωτάκης δίνει στον Πλουσή, που σεντράρει ιδανικά για τον Τσάτσο ο οποίος δεν βρίσκει καλά την μπάλα και την βγάζει άουτ.

 

25’ Κάθετη μπαλιά του Στ. Καντιμοίρη ο Συροκάκης σωτήρια προλαβαίνει και σε δύο χρόνους μπλοκάρει μπροστά από τον Μαραγκουδάκη.

 

45’+1: Ο Μαραγκουδάκης ανατρέπεται από τον Συροκάκη και ο διαιτητής Χατζής καταλογίζει πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ο «παθών» που δεν κατάφερε να «νικήσει» τον Χανιώτη τερματοφύλακα που απέκρουσε εντυπωσιακά στέλνοντας την μπάλα και στο δοκάρι.

 

57’ Ο Τσάτσος παίζει το «1-2» με τον Γωνιωτάκη αλλά ο Παπαδημήτρης θα παρέμβει σωτήρια και δεν θα τον αφήσει να ολοκληρώσει την προσπάθειά του.

 

58’ ΓΚΟΛ: Μετά από το πλάγιο του Παπακαστρήσιου και το \”1-2\” με τον Τσάτσο ο Πλουσής θα πάρει την μπάλα και με ωραίο σουτ θα την στείλει στα δίχτυα (1-0).

 

67’ Ωραία ενέργεια του Πλουσή που έστω και πεσμένος «τροφοδοτεί» τον Δρακάκη που κάνει το διαγώνιο σουτ για να μπλοκάρει ο Ριγανάς.

 

68’ Σουτ του Δρακάκη μέσα από την περιοχή ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων αποκρούει με δυσκολία.

 

69’ Κάθετη πάσα του Τσιφλίδη στον Κακλαμάνο, που σουτάρει για να βάλει το πόδι του ο Μποτωνάκης και να απομακρύνει τον κίνδυνο παραχωρώντας κόρνερ.

 

78’ Καλοχτυπημένο φάουλ του Τσεσμελή, ο Δρακάκης με «ψαλιδάκι» και ο Μποτωνάκης με προβολή δεν μπορούν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

 

86’ Σουτ του Ευγενικού αόυτ.

 

87’ Ο Τσατσος «κόβει» την μπάλα στον επερχόμενο Σελινιωτάκη που σουτάρει άουτ.

 

90’ Ξανά ο Τσάτσος αν και έδειχνε να χάνει τον έλεγχο της μπάλας βρίσκει στην περιοχή τον αμαρκάριστο Μποχώνη που σουτάρει παράλληλα όμως από την εστία.

 

90’+3’ Φάση διαρκείας για την Ρόδο με τους Κακλαμάνο και Γ. Καντιμοίρη να κοντράρονται και να μην μπορούν να βρουν εστία.

 

90’+5’ ΓΚΟΛ: Ο Ευγενικός με κεφαλιά δίνει «μισό» γκολ στον Κακλαμάνο, που με πλασέ «λυτρώνει» την Ρόδο και την γλιτώνει από την ήττα, με πολύ υποψία οφσάιντ ωστόσο αυτή η φάση.

 

 

Διαιτητής: Χατζής (Δυτ. Αττικής)

Βοηθοί: Τζωρτζάκος – Κασσαβέτης (Δυτ. Αττικής)

4ος: Φουκάκης (Ηρακλείου)

Κίτρινες: Ιασωνίδης (35’), Μποχώνης (43’), Τσεσμελής (89’ και 96’) – Κεφαλούκος (36’), Παπαδημήτρης (51’)

Κόκκινη: Τσεσμελής (2η κίτρινη)

 

 

ΑΟ Χανιά: Συροκάκης, Παπακαστρήσιος, Μποχώνης, Ιασωνίδης, Ραπτάκης, Σελινιωτάκης, Βουρβαχάκης (55’ Δρακάκης), Αντωνόπουλος, Τσάτσος, Πλουσής (75’ Τσεσμελής), Γωνιωτάκης (66’ Μποτωνάκης).

 

Ρόδος: Ριγανάς, Στ. Καντιμοίρης (61’ Σκαρλάτος), Ανωγειανάκης (78’ Ευγενικός), Μπιμπίρης (79’ Δανάς), Παπαδημήτρης, Κεφαλούκος, Μαραγκουδάκης, Γήττας, Τσιφλίδης, Γ. Καντιμοίρης, Κακλαμάνος.

 

 

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook