Τουλάχιστον εκατό πεζογέφυρες σε κρίσιμα για την οδική ασφάλεια και επικίνδυνα σημεία στην Αττική θα τοποθετήσει το υπουργείο Υποδομών. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δημήτρης Ρέππας σε σύσκεψη με τους δημάρχους της Αθήνας και του Πειραιά, έχουν επιλεγεί τα πρώτα εκατό σημεία και το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με την τοποθέτηση 20 πεζογεφυρών όπου κατά προτεραιότητα επιβάλλεται να τοποθετηθούν. Ήδη, είπε ο υπουργός, βρισκόμαστε στο τέλος της μελέτης όσον αφορά στα γεωτεχνικά ή το μοντέλο της γέφυρας που προσδιορίζεται κατα περίπτωση.

Επίσης, ο κ. Ρέππας ανακοίνωσε ότι σε συνεννόηση με την Ε.Ε. υπάρχει ένας σχεδιασμός να εξευρεθούν πόροι για μια δράση παρεμβάσεων αναβάθμισης του οδικού δικτύου της χώρας σε μήκος 12.000 χλμ., ώστε να βελτιωθεί από άποψης οδικής ασφάλειας. Η προσπάθεια αυτή, βεβαίως, εντάσσεται σε ένα γενικότερο σχέδιο. Είμαστε σε συνεργασία με τους νομικούς φορείς και στο τέλος αυτού του εξαμήνου θα είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε το στρατηγικό σχέδιο για την οδική ασφάλεια της περιόδου 2011-2020. Ταυτοχρόνως, αυτή την περίοδο είναι στην αρχή της η πρωτοβουλία μας για την αναμόρφωση του συστήματος εξέτασης των υποψηφίων οδηγών και χορήγησης των διπλωμάτων οδήγησης. Γνωρίζετε, προσθεσε, ότι ο χώρος αυτός έχει πολλές φορές κατακριθεί για φαινόμενα ανομίας και αδιαφάνειας και φαίνεται πως ο μη ορθός και αποτελεσματικός τρόπος με τον οποίο κάποιος εξασφαλίζει ένα δίπλωμα οδήγησης μπορεί να επηρεάσει την οδηγητική του ικανότητα, με όσες δυσμενείς συνέπειες αυτό συνεπάγεται.

Ο υπουργός Υποδομών υπογράμμισε ότι το θέμα της οδικής ασφάλειας βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα της πολιτικής της κυβέρνησης. Γι\’ αυτό δεν πρόκειται να συμφιλιωθούμε ή να εκφράσουμε ικανοποίηση, επειδή ο αριθμός των θυμάτων αυτού του εγκλήματος μπορεί να μειώνει από χρόνο σε χρόνο. Πράγματι, τα στοιχεία του 2010 δείχνουν ότι σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο είχαμε μείωση του αριθμού των θυμάτων περίπου κατά 170, 166 συγκεκριμένα, από τα 1.456 του 2009 πήγαμε στα 1.181 του 2010.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook