Στην αποστολή επιστολής προέβει χθές ο σύλλογος γονέων τρίτεκνων νομού Χανίων στον υπουργό Οικονομικών για την συνέχιση καταβολής του επιδόματός τους.

Αναλυτικά η επιστολή:

Κύριε Υπουργέ,
Τώρα τελευταία ολοένα και αυξάνονται οι φήμες για τις περικοπές στα επιδόματα των τριτέκνων οικογενειών. Αντιλαμβανόμαστε την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε ως λαός και ως έθνος, κατάσταση για την οποία όμως ευθύνεται το πολιτικό μας σύστημα. Όμως οι περικοπές που ίσως σχεδιάζονται δε νομίζουμε ότι είναι ικανή συνθήκη για να μας σώσουν από τη δυσμενή θέση που βρισκόμαστε.
Η όποια στήριξη μας δίνεται έως τώρα είναι πολύ ισχνή για να υποβοηθήσει το έλλειμμα της χώρας αλλά ιδιαιτέρως πολύτιμη για κάθε τρίτεκνη οικογένεια και εκτός από την υλική της αξία, έχει, και αυτή θεωρούμε σημαντικότερη παράμετρο, και ψυχολογική. Είναι η αίσθηση που δίδεται σ’ αυτές τις οικογένειες ότι η πολιτεία βρίσκεται στο πλευρό τους, αναγνωρίζει και στηρίζει το έργο τους.
Πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι για να θεσπίσετε οικονομικά κριτήρια πρέπει πρώτα να αντιμετωπίσετε το θέμα της φοροδιαφυγής στη χώρα μας η οποία οργιάζει, και την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος με την συγκατάβαση όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία 35 χρόνια.
Πρόσφατο παράδειγμα η ανακοίνωση του Σ.Δ.Ο.Ε. που αποκάλυψε γιατρούς του Ε.Σ.Υ. με τεράστια ποσά στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, δίνοντας αφορμή στη φαντασία του καθενός μας, διερωτώμενοι για το πόσοι ακόμη τέτοιοι υπάρχουν στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παρουσιάζονται οι μισθωτοί του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα ως << οι πλουσιότεροι όλων >>, μην μπορώντας να επωφεληθούν των κοινωνικών παροχών και διευκολύνσεων. (φοιτητικές εστίες, κοινωνικά επιδόματα, φοροαπαλλαγές κτλ.)

Σας καλούμε λοιπόν να πάρετε επιτέλους μέτρα ώστε να αντιμετωπίσετε την υπογεννητικότητα, την οποία οδηγείτε σε κατάρρευση, ενισχύοντας τις πολυμελείς οικογένειες, δίνοντας κίνητρα και όχι καταστρατηγώντας τα λίγα που υπάρχουν.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ           Η Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ζ. ΜΑΝΙΟΥΔΑΚΗΣ     Μ.ΧΕΛΙΟΥΔΑΚΗ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook