Mε αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την εμφάνιση της Διδασκαλίας του Γκουρτζίεφ στη Δύση, το Κέντρο Γκουρτζίεφ διοργανώνει στο Ηράκλειο της Κρήτης μια εκδήλωση ανοιχτή στο κοινό. 
Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013, 8.30 μ.μ. στη «Σχολή Σχέσεων», Γκάλι 8, Πάροδος Χρυσοστόμου (στο ύψος του Γκλόρια) θα προβληθεί η ταινία \”Οι Ιεροί Χοροί του Γκουρτζίεφ\” (45 min), όπου παρουσιάζονται ορισμένες όψεις αυτής της πολύ ιδιαίτερης και πολύ ουσιαστικής πλευράς της διδασκαλίας του Γκουρτζίεφ, μέσα από σπάνιες βιντεοσκοπήσεις Ιερών Χορών, ιστορικά ντοκουμέντα, αφηγήσεις, μαζί με εισαγωγικά στοιχεία για την Εργασία στον Εαυτό. Θα ακολουθήσει συζήτηση.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2810326570, 2810225983, 6977479717
Είσοδος ελεύθερη
Ο Γεώργιος Γκουρτζίεφ (1866-1949) υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς και με τη μεγαλύτερη επίδραση πνευματικούς δασκάλους του 20ού αιώνα. Η διδασκαλία του (Εργασία στον Εαυτό, όπως έχει επικρατήσει διεθνώς) είναι ένα σύστημα εσωτερικής άσκησης μέσα στην καθημερινή ζωή, που στοχεύει στην αυτοσυνειδησία και στην ελευθερία από την εσωτερική φυλακή μέσα στην οποία ο καθένας μας ζει. 
Αυτό απαιτεί την αρμονική ανάπτυξη και συνεργασία και των τριών όψεων του ανθρώπου (σώμα, συναίσθημα, νους), που πρακτικά γίνεται μέσα από ειδικές ασκήσεις, μελέτη των ψυχολογικών και κοσμολογικών ιδεών, μουσική, ιερούς χορούς, ορθή μελέτη-παρατήρηση του εαυτού και ομαδική εργασία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook