Ψήφισμα αναφορικά με το θέμα της σχολικής στέγης στα Χανιά εξέδωσε η Ένωση. Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Χανίων.

Στο ψήφισμα αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι το πρόβλημα \”έχει γιγαντωθεί στις περιαστικές περιοχές λόγω της ραγδαίας αύξησης του τοπικού πληθυσμού, αλλά κυριαρχεί και στο κέντρο της πόλης με τη λειτουργία των 3ου και 4ου Γυμνασίων σε διπλοβάρδια.\”

Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής:

\”Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Χανίων, συνεπής στον ρόλο της, επιδιώκει την υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα Χανιά, αναδεικνύοντας εδώ και χρόνια το πρόβλημα της σχολικής στέγης.

Το πρόβλημα, όπως όλοι γνωρίζουν, έχει γιγαντωθεί στις περιαστικές περιοχές λόγω της ραγδαίας αύξησης του τοπικού πληθυσμού, αλλά κυριαρχεί και στο κέντρο της πόλης με τη λειτουργία των 3ου και 4ου Γυμνασίων σε διπλοβάρδια. Θεωρούμε απαράδεκτο σε μια σύγχρονη κοινωνία να υπάρχουν απογευματινά σχολεία (μάλιστα τα μόνα σε όλη την Κρήτη), καθώς έτσι αποδιοργανώνονται οι μαθητές και οι οικογένειές τους.

Δυστυχώς, η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων δεν προβλέπεται να λαμβάνει αποφάσεις ώστε να δίνει λύσεις, ωστόσο, θέλοντας  να  ενημερωθούμε, καλέσαμε τους Συλλόγους Διδασκόντων και Γονέων των Σχολείων του κέντρου της πόλης και την ΕΛΜΕ, με στόχο την αναζήτηση πιθανή διεξόδου, κοινά αποδεκτής και παιδαγωγικά ορθής.

Η συμμετοχή πραγματικά ανέδειξε το μέγεθος του προβλήματος και οι τοποθετήσεις όλων υπήρξαν εποικοδομητικές.

Συμφωνήσαμε, ότι πάγια θέση και διεκδίκησή μας είναι τα σχολεία να διαθέτουν αίθουσες και αύλειους χώρους όπου να ασκείται η εκπαιδευτική διαδικασία με αξιοπρέπεια για διδάσκοντες και μαθητές.

Χρειαζόμαστε λοιπόν  σχολεία και όχι στοιβαγμένες αίθουσες ΠΡΟΚΑΤ.

Επίσης, απαιτούμε την άμεση κατάργηση της διπλοβάρδιας που φέρνει σε απόγνωση γονείς και καθηγητές και πάνω απ’ όλα τα παιδιά.

Συμπαραστεκόμαστε στους Συλλόγους Γονέων των δυο Γυμνασίων που απογοητευμένοι ζητούν ΠΡΟΚΑΤ στα σχολεία των παιδιών τους, γιατί πάντα αυτό εμφανίζεται σαν η μια και μοναδική λύση, σημειώνοντας πως η ορθή ανακατανομή του μαθητικού πληθυσμού θα μπορούσε να προσφέρει λύσεις σε μια σειρά προβλημάτων.

Τέλος, αποδοκιμάζουμε τις συγχωνεύσεις σχολείων και τμημάτων και καλούμε το Υπουργείο να μην προχωρήσει σε τέτοιες.

Θεωρούμε, ότι με καλή διάθεση και συνεννόηση, αλλά και με διεκδικητική στάση, μπορούμε όλοι μαζί, γονείς, μαθητές, φορείς της Εκπαίδευσης και Δημοτική Αρχή, να οργανώσουμε λειτουργικά σχολεία, που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και θα συμβάλλουν στη μόρφωση των παιδιών μας.

Για το Δ.Σ

Η Προεδρος                                           Η Γραμματεας

Μαλανδρακη Σοφια                             Σταθακη Θεμις\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook