Η Ανοιχτή Επιτροπή Αγώνα Ιεράπετρας με ανακοίνωσή της, μετά τη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, καλεί σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

"Στη συνέλευση της Ανοιχτής Επιτροπής Αγώνα που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, εκφράστηκε η έντονη δυσαρέσκεια των Ιεραπετριτών για τις εξελίξεις που αφορούν το ΤΕΙ μας. Η διατήρηση του ως το 2018, χωρίς την ύπαρξη νέων εισαχθέντων, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην άμεση συρρίκνωσή του και τελικά στην απορρόφηση του από το ΤΕΙ Διοίκησης Επιχειρήσεων Ηρακλείου, που ήταν και το αρχικό σχέδιο του υπουργείου, πολύ πριν το 2018, με ένα από τα επόμενα προεδρικά διατάγματα που θα εφαρμόζουν το «Αθηνά». 

Η πόλη μας, χάνει το ΤΕΙ που διέθετε και δεν μπορούμε , βέβαια, να βασιστούμε σε υποσχέσεις για δημιουργία ενός άλλου, τη στιγμή που η γενική κατεύθυνση του υπουργείου είναι η συγχώνευση και κατάργηση τμημάτων και τελικά η αποφασιστική συρρίκνωση και κατάργηση της δωρεάν τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ανάλογη θα είναι και η πορεία του νέου ΤΕΙ Αγίου Νικολάου που δημιουργείται αφού καταργηθούν τα δύο υπάρχοντα τμήματα. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό το ΤΕΙ είναι πανομοιότυπο με το υπάρχον στο Ηράκλειο που αναμφίβολα θα απορροφήσει αυτό του Αγίου Νικολάου αν λειτουργήσει και καθόλου. 

Είναι προφανής η πρόθεση του υπουργείου να κατευνάσει τις ισχυρές αντιδράσεις που παρουσιάστηκαν στην πόλη μας και το νομό μας και να διασπάσει τους αγώνες που για πρώτη φορά είναι κοινοί.

Καθώς οι εξελίξεις δεν είναι καθόλου καλύτερες όσον αφορά το Νοσοκομείο μας, που εξακολουθεί να υποβαθμίζεται και να οδηγείται στο κλείσιμο, καθώς και τις υπηρεσίες μας, οι κινητοποιήσεις μας πρέπει να κλιμακωθούν. 

Σε αυτό το πνεύμα, η συνέλευση της Ανοιχτής Επιτροπής Αγώνα αποφάσισε:

- Σε συνεννόηση με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και τους Συλλόγους των Εκπαιδευτικών, να μετατρέψουμε την 25η Μαρτίου σε μέρα του ΟΧΙ στη φτωχοποίηση του τόπου μας και την εξαθλίωση της ζωής μας.

- Νέα συνέλευση την επόμενη εβδομάδα για την οργάνωση μιας νέας μεγάλης κινητοποίησης στις 29 Μαρτίου, με κλείσιμο καταστημάτων,
υπηρεσιών, σχολείων και αποκλεισμό τραπεζών και οικονομικών υπηρεσιών της πόλης μας.

Οι εξελίξεις είναι κρίσιμες για την επιβίωσή μας. Από όλους μαζί και τον καθένα χωριστά εξαρτάται το μέλλον μας και το μέλλον του τόπου μας. Στο χέρι μας είναι να τα υπερασπιστούμε."