Πολεμικό εξοπλισμό περιείχαν δυο δέματα που προσπάθησε να στείλει 50χρονος Ηρακλειώτης σε Θεσσαλονίκη και Κέρκυρα σε δύο Έλληνες παραλήπτες.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε… κατά λάθος καθώς ο 50χρονος είχε σκοπό να στείλει τα δέματα με το πλοίο χρησιμοποιώντας εταιρεία ταχυμεταφορών.

Λόγω όμως του απαγορευτικού η εταιρεία χωρίς να ενημερώσει αποπειράθηκε να στείλει τις κούτες αεροπορικώς.

Στον έλεγχο του αεροδρομίου διαπιστώθηκε ότι το περιεχόμενο ήταν τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο, γεγονός που κίνησε τις υποψίες, ειδοποιήθηκε η αστυνομία, άνοιξαν τις κούτες και βρήκαν:

2 πιστόλια κρότου

200φυσίγγια

100 καψύλλια

1 φιάλη εκτόξευσης αερίων

2 χοάνες εκτόξευσης φωτοβολίδων

1 τέιζερ

1 ηλεκτρονική συσκευή υπερήχων απώθησης σκύλου,

Οι Αρχές αναζητούντον 50χρονο ενώ πραγματοποίησαν και κατ\’ οίκον έρευνα.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει:

Εντοπίστηκαν δύο (2) δέματα, με διάφορα είδη οπλισμού, τα οποία επιχείρησε να αποστείλει, μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών, ο 50χρονος από το Ηράκλειο, σε δύο ημεδαπούς σε Θεσσαλονίκη και Κέρκυρα.

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Ηρακλείου, σε βάρος ενός 50χρονου ημεδαπού και δύο ακόμη ημεδαπών, για κατοχή και διακίνηση πυρομαχικών.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου δεμάτων ιδιωτικής εταιρείας, χθες (21.03.2013) το απόγευμα, στο Διεθνή Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης», εντοπίστηκαν δύο (2) δέματα, τα οποία περιείχαν συνολικά :

• δύο(2) πιστόλια κρότου-αερίου,

• δύο (2) χοάνες εκτόξευσης φωτοβολίδας,

• ένα (1) μεταλλικό φιαλίδιο εκτόξευσης αερίου (σπρέι),

• μία (1) συσκευή απώθησης-ακινητοποίησης,

• μία (1) ηλεκτρονική συσκευή υπερήχων απώθησης σκύλου,

• διακόσια (200) πλήρη φυσίγγια και

• εκατό (100) καψύλλια.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι και τα δύο δέματα είχαν αποστολέα τον 50χρονο ημεδαπό από το Ηράκλειο και παραλήπτη το πρώτο δέμα ημεδαπό άνδρα στη Θεσσαλονίκη ενώ το δεύτερο δέμα είχε παραλήπτη ημεδαπό άνδρα στη Κέρκυρα.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook