Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν από το πρωί περίπου 100 εργαζόμενοι της Τράπεζας Κύπρου έξω από τα κεντρικά γραφεία της τράπεζας στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Κρατούν πανό με το σύνθημα «όλοι μαζί μπορούμε» και ζητούν να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και τα κεκτημένα τους.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από κεντρικό υποκατάστημα της τράπεζας Κύπρου στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν το πρωί εργαζόμενοί της, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που οργανώθηκαν για σήμερα σε πανελλαδικό επίπεδο.

Στην κινητοποίηση, παρευρέθηκε ο αντιπρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων της τράπεζας, Στέφανος Μανώλης, ο οποίος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε ότι οι 2.800 απασχολούμενοι στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα-που αριθμεί συνολικά 160 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα-, προτίθενται να κλιμακώσουν τον αγώνα τους εάν δεν δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημά τους.

“Δεν ξέρουμε που πατάμε και που βρισκόμαστε”, τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εργαζόμενος στην τράπεζα της Κύπρου, Κώστας Γεωργάκας, προσθέτοντας “καθημερινά μας τηλεφωνούν το βράδυ και μας ενημερώνουν για το εάν θα πάμε αύριο στη δουλειά μας”. Η αγωνία των εργαζομένων για το τι μέλλει γενέσθαι είναι μεγάλη, αφού είτε επικρατήσει το σενάριο που θέλει την Τράπεζα Κύπρου να απορροφάται από άλλο ελληνικό τραπεζικό ίδρυμα, είτε κλείσει (το λιγότερο επικρατέστερο), αυτοί παραμένουν επί ξύλου κρεμάμενοι. “Εάν απορροφηθεί η Τράπεζα Κύπρου από κάποιον από αυτούς που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, θα μας απολύσουν όλους και όσοι επαναπροσληφθούν θα κληθούν να εργαστούν με νέες συμβάσεις”, υπογράμμισε.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook