Ονομάζεται Anna Chubarova με καταγωγή από την Ρωσία και είναι ένα από τα ανερχόμενα αστέρια της Ρωσικής Μουσικής Βιομηχανίας, όπου τον περασμένο Αύγουστο ήρθε στα Χανιά για διακοπές. Στην διάρκεια των διακοπών της πραγματοποίησε και μία φωτογράφιση με τον Συνεργάτη μας Αντρέα Μαρκάκη.

Η φωτογραφίες δημοσιευτήκαν στο Facebook και στην ιστοσελίδα του Συνεργάτη μας, ενώ το Flashnews.gr μετά από αρκετούς μήνες προσπάθεια, κατάφερε να εξασφαλίσει μία συνέντευξη, την οποία παρουσιάζουμε.

Σήμερα μοιράζει με μας τις σκέψεις τις και τα συναισθήματα μετά από τις τελευταίες διακοπές στην Αθήνα και στην Κρήτη, στα Χανιά. Μας μιλάει ειλικρινά για την εμπειρία του photo shooting με τον φωτογράφο, τον Ανδρέα Μαρκάκη και μας ανακαλύπτει πως όλα που έζησε στην Κρήτη την έμπνευσαν στην καριέρα της.

Οι σπουδές της είναι από το Ρωσικό Κρατικό Πανεπιστήμιο Κινηματογράφου και έχει ειδίκευση στην Παραγωγή, ενώ τώρα είναι στέλεχος στην εταιρία Park Production, την μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής στην Ρωσία, με ειδίκευση στις τηλεοπτικές διαφημίσεις.

Λατρεύει την Μουσική, την Τέχνη και την Ιστορία. Αυτή ήταν η ζωή της πριν γνωρίσει την καινούργια της αγάπη, την Ελλάδα!

\"\"

Γιατί Ελλάδα; Πως αποφάσισες να έρθεις στην Αθήνα και πως εξελίχτηκε η αρχική σου εμπειρία;

\”Όταν ήμουνα μικρό κορίτσι, διάβαζα πολλά βιβλία για την Ελλάδα και την Ελληνική Μυθολογία και έτσι ερωτεύτηκα αυτή την χώρα, τους ανθρώπους και την ιστορία. Μ’ αρέσει να ταξιδεύω, να πηγαίνω διακοπές για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και να μένω σε μια χώρα όσο πιο πολύ μπορώ.

Όταν αποφάσισα να έρθω στην Ελλάδα, πήρα μια άδεια για 5 εβδομάδες. Τον Αύγουστο ήρθα στην Αθήνα. Ένα ταξί με πήγε από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο. Ο ταξιτζής με ρώτησε που είναι οι αποσκευές μου και δεν πίστευε που ήρθα μόνο με μια μικρή, ροζ βαλίτσα. Νόμιζε που ήρθα για ένα business ταξίδι. Γέλασα και του απάντησα πως είμαι εδώ για διακοπές και δεν μου χρειάζονται πολλά ρούχα. Τότε δεν το ήξερα πως θα είναι αλλιώς και στην Ελλάδα θα κάνω μια φανταστική δουλειά!

Έμενα σε ένα ξενοδοχείο στην Βουλιαγμένη. Καταπληκτικό μέρος, ήσυχο και πολύ κοντά στην Αθήνα. Κάθε ημέρα ξυπνούσα πρωί πρωί, κολυμπούσα μια ώρα, έτρωγα το πρωινό μου και πήγαινα στην Αθήνα. Εκεί περπατούσα και απλά περνούσα τέλεια. Την Ακρόπολή επισκέφτηκα τρεις φορές! Πήγα ακόμη και στον ζωολογικό κήπο της Αθήνας. Έτσι περάσανε 7 μέρες και ένιωθα ότι πρέπει να βρω ένα μέρος κατάλληλο για την fitness μου προπόνηση και να κάνω ένα διάλλειμα μακριά από τα μαγαζιά και τα μουσεία. Ζήτησα την συμβουλή από τον υπάλληλο της υποδοχής του ξενοδοχείου μου.

Εκείνος ενθουσιάστηκε και χωρίς καμία αμφιβολία μου είπε: “Πρέπει να πας στα Χανιά!”. Μου έκανε εντύπωση επειδή όταν άκουγα για την Κρήτη, ως τώρα άκουγα μόνο για το Ηράκλειο. Εκείνος όμως επέμενε ότι τα Χανιά είναι το μοναδικό μέρος της Ελλάδας και όλη που την αγαπάνε πρέπει να πάνε εκεί!

Τι να πω; Με έπεισε. Αγόρασα το εισιτήριο, έκλεισα ένα δωμάτιο και το επόμενο πρωί πέταξα με προορισμό τα Χανιά.\”

\"\"

Και τελικά είχε δίκιο ο άνθρωπος που σε συμβούλεψε;

\”Όλα ήτανε WOW ! Έμεινα χωρίς λόγια. Ήταν τόσο ήσυχα, ένιωθα σαν στο σπίτι μου.

Ήρθα σε μια βίλα κοντά στο Σταλό… μου άνοιξε την πόρτα ο Νίκος. Ήταν ευγενικός και ζεστός όπως η γυναίκα του. Αμέσως ένιωσα ότι πρέπει να μείνω περισσότερο, όχι 5 μέρες όπως στην αρχή σκεφτόμουν.

Ερωτεύτηκα τις παραλίες, τους άνθρωπους, την φύση και το Κρητικό αέρα ! Κατάλαβα ότι αυτό είναι που μου χρειάζεται.\”

\"\"

Τι σε έκανε να νιώθεις τόσο άνετα;

\”Άνθρωποι ! Ευγενικοί και σοφοί ! Κανείς δεν σε κοιτάζει σαν κάνεις κάτι τρελό !

Ξέρεις πως είναι σε κάποια άλλα μέρη ; … Έρχεσαι στην παραλία και ξεκινάς να γυμνάζεσαι και όλοι σε κοιτάζουν επίμονα. Δεν νιώθει ελεύθερος, δεν νιώθεις άνετα! Αυτά δεν αφορούν την Κρήτη.

Εδώ καταλαβαίνεις γιατί η Ελλάδα θεμελίωσε την Τέχνη, το αθλητισμό και την Αγάπη.

Η Κρήτη παρέχει τα πάντα για να έχεις ποιότητα ζωής: τις κατάλληλες παραλίες, την καταπληκτική και ζεστή θάλασσα, την υγιεινή και νόστιμη διατροφή, τους ανθρώπους που σε κάνουν να αισθάνεσαι ελεύθερος.

Ήμουν τόσο καλά, τόσο χαρούμενη που σκέφτηκα να συλλάβω αυτές τις στιγμές.\”

\"\"

…και πως έφτασες στο φακό του Ανδρέα;

\”Ξεκίνησα την έρευνά μου στο ιντερνέτ. Είδα την δουλειά του και σκέφτηκα: “Αυτός άνθρωπος δεν τραβάει απλά τις φωτογραφίες ! Οι εικόνες του έχουν ψυχή !”.

Κάθε φωτογραφία ήταν ιδιαίτερη. Φωτογραφίες του γάμου έδειχναν συναισθήματα (χαρές, ανησυχίες, εκπλήξεις). Life style εικόνες έδειχναν διαφορετικούς ανθρώπους σε διαφορετικά μέρη. Τίποτα δεν ήταν το ίδιο, βαρετό, στυμμένο. Για εμένα αυτό μετρούσε.

Έγραψα ένα γράμμα στο Ανδρέα. Είχα τις αμφιβολίες μου. Αναρτιόμουν πως θα κάνω φωτογράφιση με ένα ξένο άτομο τόσο μακριά από το σπίτι μου, μακριά από αυτά που ως τώρα γνώριζα.

O Ανδρέας απάντησε αμέσως. Το μήνυμα του ήταν ευγενικό και ζεστό. Πρότεινε να συναντηθούμε και να συζητήσουμε πως εγώ φαντάζομαι την φωτογράφηση.\”

\"\"

Κέρδισε την εμπιστοσύνη σου αμέσως;

\”Ναι, δεν το συζητάμε! Μόλις λίγο μιλήσαμε κατάλαβα ότι γνώρισα ένα ξεχωριστώ άτομο. Δεν ζητούσα πολύ (έτσι νομίζω).

Ήθελα να βγουν φυσικές, αγνές και όμορφες φωτογραφίες. Αυτό που έλαβα πέρασε όλες τις προσδοκίες μου. O  Ανδρέας άκουγε πολύ προσεκτικά. Δεν του ξέφυγε καμία λεπτομέρεια.

Είναι σπάνιο να συναντάς κάποιον που δίνει τόση σημασία σε κάθε δική σου λέξη, που προσέχει εσένα και τις ανάγκες σου ! Ήμουν σίγουρη ότι μόνο με τον Ανδρέα μπορώ να πετύχω το στόχο μου!

Πιστεύω πως ήταν η τύχη … ή ο Δίας και η Αθηνά μου τον στείλανε !\”

\"\"

Έπρεπε να ετοιμαστείς ιδιαίτερα;

\”Είχα λίγη δουλειά. Δεν είχα ρούχα ! Ήθελα κάτι που θα μου ταιριάξει και να εκφράσει την διάθεσή που είχα.

Ο Ανδρέας μου πρότεινε να κοιτάξω στο μαγαζί Xamam. Ήταν τέλια επιλογή. Επίσης είχα ένα μικρό προβληματάκι. Λατρεύω το Ελληνικό ψωμί με ελαιόλαδο ! Ήταν το κύριο γεύμα μου κάθε μέρα.

Στην συνάντηση με τον Ανδρέα του ομολόγησα ότι νιώθω λίγο στρογγυλή. Εκείνος χαμογέλασε και αμέσως κατάλαβε τις ανησυχίες μου. Του υποσχέθηκα (και στον εαυτό μου) ότι θα το κόψω τρείς μέρες πριν την φωτογράφιση.

Τι να κάνω; Όμως δεν άλλαξα την γνώμη μου ότι το Κρητικό ελαιόλαδο είναι το πιο νόστιμο στο κόσμο.\”

\"\"

Η πρώτη συνάντηση σας βοήθησε αλλά πως ήταν η κύρια μέρα της φωτογράφησης;

\”Ο Ανδρέας ήρθε στην ώρα του ! Πολύ σημαντικό ! Μαζί του ήταν και οι συνεργάτες του: camera, make-up artist και hairstylist.

Όλη η προετοιμασία έλαβε μέρος σε ένα από τα δωμάτια του ξενοδοχείου Alcanea. Όταν τελείωσαν το μακιγιάζ και τα μαλλιά μου δεν αναγνώρισα τον εαυτό μου !

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους!

Το camera έδειξε πόσο ευτυχισμένη και ικανοποιημένη ήμουν ! Ένιωθα σαν ήμουν στο σπίτι με τους καλύτερους μου φίλους.\”

\"\"

…και η δουλειά του Ανδρέα;

\”Τα λόγια δεν περιγράφουν όλη αυτή την εμπειρία. Όσα θετικά και ειλικρινά σχολεία να πω, ένας πρέπει να το ζήσει για να με καταλάβει !

Ο Ανδρέας δεν μου έδινε εντολές ! Απλά μου έκανε προτάσεις και με καθοδηγούσε. Ήταν η πιο άνετη φωτογράφηση στην ζωή μου. Ο Ανδρέας ήταν διακριτικός και ειλικρινής. Δεν ένιωθα την πίεση και το άγχος.

Ο Ανδρέας δεν έχει την στάση του «αφεντικού» που ξέρει τα πάντα ! Εκείνος σου δίνει την ευκαιρία να καταλάβεις ποιος είσαι. Μπροστά στο φακό του ήταν σαν μπροστά στον καθρέπτη.

Κοιτούσα το εαυτό μου και ξέχασα ότι ο Ανδρέας τραβάει τις εικόνες. Ακούγεται σαν αστείο από ένα μικρό κοριτσάκι αλλά κατά την διάρκεια της φωτογράφησης ένιωθα σαν Πριγκίπισσα !\”

Αν έπρεπε να περιγράψεις τον Ανδρέα με τρία λόγια, τι θα έλεγες;

\”Φωτογράφος, σκηνοθέτης, ταλαντούχος καλλιτέχνης ! Τέσσερα λόγια είπα αλλά πρέπει να το πω. Δεν φτάνει η σκληρή δουλεία. Πρέπει να έχει και το ταλέντο. Σήμερα δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα μπορούσα να την κάνω την φωτογράφηση με κάποιον άλλο. Μόνο με τον Ανδρέα !\”

\"\"

Οι διακοπές όμως τελείωσαν και έπρεπε να γυρίσεις στην Μόσχα. Πώς είναι η ζωή σου σήμερα;

\”Στην Κρήτη έγραψα τραγούδια και ελπίζω ότι σύντομα θα μπορέσετε να ακούσετε την μουσική μου. Αυτές οι διακοπές με έμπνευσαν. Πουθενά στο κόσμο δεν θα μπορούσα να αισθανθώ τόσο άνετα, τόσο δεκτή.

Στην Κρήτη ανακάλυψα τις απλές χαρές και γνώρισα τους υπέροχους ανθρώπους.

Ονειρεύομαι να κάνω πολλές άλλες φωτογραφίσεις με τον Ανδρέα. Είναι ταλαντούχος και καλός άνθρωπος. Σε προσέχει και σε σέβεται. Αυτά τα χαρακτηριστικά τον κάνουν ειδικό και αναντικατάστατό φωτογράφο.\”

\"\"

\"\"


Συντελεστές της φωτογράφισης:


Photos: Andreas Markakis (www.amphotography.gr)
Hair: GREG
Make-up: Papamanousaki Katerina
Filming and editing: M.S.
Special thanks to Alcanea Hotel
Dresses from: Hamam
Locations: Chania venetian Harbor and beaches. Apokoronas region.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook