Εφιαλτικό αποδείχθηκε το βράδυ της Παρασκευής (22/03) για την Εθνική ομάδα στη Ζένιτσα.

Σε μια από τις πιο κακιές βραδιές των τελευταίων ετών το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε με 3-1 από τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, με τον δρόμο για τη Βραζιλία να περνάει πλέον μέσα από μπαράζ, αφού η 1η θέση φαντάζει δύσκολη πλέον.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν με το… καλημέρα, με τον Καρνέζη να αποκρούει εκπληκτικά την κεφαλιά του Βράνιες στο 6’.

Η Εθνική δεν αφυπνίστηκε από αυτή την φάση, ούτε από το σουτ του Τζέκο στο 28’, αφού ένα λεπτό μετά ο ηγέτης των Βόσνιων πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα μετά την εκτέλεση φάουλ του Μισίμοβιτς.

Σαν να μην έφτανε αυτό στο 35’ δόθηκε πέναλτι για ανατροπή του Τζαβέλλα στον Μούιτζα. Ένα λεπτό μετά ο Μισίμοβιτς εκτέλεσε την παράβαση, ο Καρνέζης απέκρουσε, ο Τοροσίδης προσπάθησε να διώξει και στη συνέχεια… τράκαρε με τον Τζαβέλλα, με αποτέλεσμα να σκοράρει ο Ιμπίσεβιτς.

Ο εφιάλτης συνεχίστηκε στο 54’ με τον Μισίμοβιτς να εκτελεί το φάουλ και τον Τζέκο να «νικάει» στην προσωπική «μονομαχία» και πάλι τον Παπαδόπουλο, σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Στο 93\’ ήρθε το γκολ της τιμής για την Ελλάδα με τον Σαμαρά να σεντράρει και τον Γκέκα να σκοράρει σε κενή εστία.

ΒΟΣΝΙΑ (Σαφέτ Σούσιτς): Μπέγκοβιτς, Ζουκάνοβιτς, Σπάχιτς, Βράνιες, Μούιτζα (84’ Βρσάεβιτς), Ζαχίροβιτς, Μεντούγιανιν (79’ Ράχιμιτς), Λούλιτς, Μισίμοβιτς, Ιμπίσεβιτς (84’ Στεφάνοβιτς), Τζέκο


ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τζαβέλλας (46’ Γκέκας), Α. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Τζιόλης (58’ Μανιάτης), Καραγκούνης, Χολέμπας, Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης (73’ Χριστοδουλόπουλος), Σαμαράς

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook