Έφυγε από την ζωή χθες 23 Μαρτίου 2013, ο Πατέρας του Bodybuilding, Joe Weider από ανακοπή καρδιάς. O Καναδός ήταν ο συν-ιδρυτής της Διεθνής Ομοσπονδίας των Bodybuilders (IFBB), μαζί με τον αδελφό Ben Weider και τη γυναίκα του Betty Brosmer και δημιουργός των τίτλων του Mr. Ολυμπία , της Ms. Ολυμπία και των διαγωνισμών Masters Ολυμπία.

Ήταν ο εκδότης πολλών περιοδικών bodybuilding και fitness, κυρίως των Muscle & Fitness , Flex , Mens Fitness και Shape και ο κατασκευαστής μιας αλυσίδας από όργανα γυμναστικής και συμπληρωμάτων διατροφής. Χαρακτηριστικό είναι πως το πρώτο τεύχος του περιοδικού \”Σωματική Διάπλαση\” εκδόθηκε όταν εκείνος βρισκόταν στην τρυφερή ηλικία των 14 ετών το 1936, ενώ έφτιαξε μια σειρά από μπάρες από ρόδες αυτοκινήτων και άξονες το ίδιο έτος.

Έχει σχεδιάσει πολλά εκπαιδευτικά μαθήματα ξεκινώντας από τη δεκαετία του 1950, περιλαμβανομένου του συστήματος Weider Bodybuilding.
Αποτέλεσε τον μέντορα του κυβερνήτη της Καλιφόρνια και επτά (7) φορές Mr Olympia, Arnold Schwarzenegger, τον οποίο και έφερε από την Αυστρία στις ΗΠΑ για να ακολουθήσει η λαμπρή πορεία που γνωρίζουμε.

Καινοτόμος και αυτοδημιούργητος πήγε το bodybuilding πολλά βήματα παραπέρα, το έκανε γνωστό στο ευρύ κοινό, διεύρυνε έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής, φτάνοντας σήμερα οι συμμετοχές στις διοργανώσεις του να είναι το αποκορύφωμα στην καριέρα ενός αθλητή σωματικής διάπλασης.

Ακολουθεί ένα μικρό αφιέρωμα στη ζωή του:

Λιονάκης Γεώργιος,

Απόφοιτος της σχολής fitness, GR.A.F.T.S. Hellas στον τομέα του personal training


Απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας & ΜΜΕ του Εθνικού-Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών


Απόφοιτος της «Σύγχρονης Ναυτικής Εκπαίδευσης ΑΕ» ως επόπτης ασφαλείας κολυμβητικών δεξαμενών

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook