Ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά 19 Ιερούς Ναούς είχαν διαρρήξει ένας 44χρονος Ρεθυμνιώτης και μια 37χρονη Αλβανίδα οι οποίοι συνελήφθησαν στο Χρωμοναστήρι του Δήμου Ρεθύμνου, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε) Ρεθύμνου.

Ειδικότερα, ύστερα από εκτεταμένες αναζητήσεις, το ζευγάρι των ιερόσυλων εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν προχθές το απόγευμα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, τη στιγμή που επέβαιναν σε όχημα, ενώ μέσα στο αυτοκίνητό τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• πλήθος από διαρρηκτικά εργαλεία (μεταλλικός λοστός, κατσαβίδια, γάντια, μαχαίρια, μάλλινη κουκούλα τύπου full-face) και
• το χρηματικό ποσό των 1.619,50 ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, στην οικία του 44χρονου στο Ηράκλειο, βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν, διάφορα γυναικεία χρυσά κοσμήματα (δαχτυλίδια, αλυσίδες λαιμού, σταυρός).

Από την μεθοδική και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, αλλά και την κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες μετέβαιναν σε απομακρυσμένους Ιερούς Ναούς και μοναστήρια του Νομού Ρεθύμνου και προέβαιναν στη διάρρηξή τους.

Από το εσωτερικό των Ναών αφαιρούσαν χρυσαφικά είδη (αναθήματα, και κοσμήματα), διάφορα αντικείμενα (ηλεκτρικές συσκευές), καθώς επίσης παραβίαζαν τα κυτία των εκκλησιαστικών εσόδων (παγκάρια) και έπαιρναν τα χρήματα που υπήρχαν μέσα.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι δύο δράστες από κοινού, κατά το χρονικό διάστημα από τον Μάιο του 2012 έως σήμερα, διέπραξαν συνολικά με την ίδια μεθοδολογία δράσης, συνολικά 15 κλοπές – διαρρήξεις και 4 απόπειρες διαρρήξεων σε Ιερούς Ναούς του νομού Ρεθύμνου.

Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων χρηματικών ποσών και αντικειμένων, υπολογίζεται στις 12.500 ευρώ περίπου, ενώ μεγάλες είναι και οι φθορές που έχουν προκαλέσει στους Ιερούς Ναούς.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου, ενώ η αστυνομική έρευνα διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.