Ένα πολύ παράξενο ξέσπασμα λύσσας στο Chelyabinsk, της Ρωσίας έχει οδηγήσει σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» λόγω της απότομης εκτεταμένης έξαρσης λύσσας, μερικές εβδομάδες από την στιγμή που ο μετεωρίτης χτύπησε την περιοχή. Παραδόξως, η λύσσα εξαπλώνεται τώρα σε όλο τον κόσμο.

Είναι αυτό το ξέσπασμα λύσσας αποτέλεσμα της πρόσφατης πτώσης του μετεωρίτη; Σύμφωνα με την Εφημερίδα της Κοσμολογίας (Journal of Cosmology), σε όλη την ιστορία, το πέρασμα διαπλανητικών θραυσμάτων και κομητών (τα ονομαζόμενα "vile stars" ή άθλια αστέρια) έχει φέρει στη γη πολλά δεινά (εξαφανίσεις ειδών και επιδημίες).

"Όλοι οι αρχαίοι πολιτισμοί, χωρίς εξαίρεση, εκλαμβάνουν τους κομήτες με την αίσθηση τρόμου και δέους. Οι κομήτες θεωρούνταν προάγγελοι καταστροφής, ασθενειών και θανάτου, μεταδίδουν στους άνδρες σφοδρή επιθυμία για πόλεμο, μολύνουν τις καλλιέργειες, και διασπείρουν νόσους και πανούκλα (Ιπποκράτης 1900.. Olson και Pasachoff 1999).

"Για μεγάλο μέρος της ιστορίας οι κομήτες έχουν συσχετισθεί με το θάνατο και την ασθένεια. Υπάρχουν αυξανόμενα στοιχεία ότι η ζωή στη Γη προήλθε από τους κομήτες και άλλα αστρικά συντρίμμια. Αν με το πέρασμα τους οι κομήτες συνέχισαν να καταθέτουν ιούς και μικροοργανισμούς σε αυτόν τον πλανήτη, αυτό μπορεί να εξηγήσει γιατί οι αρχαίοι αστρονόμοι και οι πολιτισμοί συσχέτισαν την περιοδική εκδήλωση της πανώλης με αυτά τα αστρικά αντικείμενα.

Επιπλέον, η επακόλουθη εξέλιξη και εξαφάνιση της ζωής μπορεί να έχει απευθείας επηρεαστεί από τη συνεχιζόμενη άφιξη βακτηρίων, αρχαίας (μονοκύταρροι οργανισμοί), ιών, και τα γονίδιά τους από το διάστημα. Σε αυτή την εικόνα η εξέλιξη των ανώτερων φυτών και ζώων, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων, θα πρέπει να επηρεάζεται από την εισαγωγή των γονιδίων από το διάστημα, καθώς τα υποτροπιάζοντα επεισόδια των νόσων παίρνουν την μορφή πανδημίας.

Πανδημίες και επεισόδια εξαφανίσεων έχουν στην πραγματικότητα προηγηθεί ή ακολουθήθηκαν από εισαγωγή ιικών γονιδίων σε επιζώντες που έχουν διαβιβάσει αυτά τα ιικά στοιχεία στους απογόνους τους, επηρεάζοντας έτσι τη μελλοντική εξέλιξη. Αν και οι αρχαίοι φόβοι και η ευλάβεια απέναντι στους κομήτες μπορεί να είναι συμπτωματικοί με τα κρούσματα πανδημιών, μπορεί να έχουν, επίσης, μια πραγματική βάση.

Από την βιβλική εποχή πολλές φορές μεγάλες πληγές και επιδημίες έχουν προστεθεί στην ιστορία της Ευρώπης και της Ασίας (Karlen 1996.. McNeill 1977). Παρά το γεγονός ότι ορισμένα από αυτά τα γεγονότα μπορούν να έχουν μια εξήγηση όσον αφορά τις τοπικές συνθήκες και τα αίτια, τα πιο δραματικά επεισόδια στο αρχείο χρειάζονται πιο εξωτικές εξηγήσεις και κάλλιστα μπορούν να συνδεθούν με τους κομήτες.

Φωτογραφία. Ο κομήτης του 1618 συνδέθηκε με το επερχόμενο «τέλος του κόσμου» σκορπώντας τον θάνατο και την ασθένεια.

Η μεγάλη βουβωνική πανώλη της Αθήνας που ξέσπασε το έτος 430 π.χ (Karlen 1996) ίσως είναι αιτία περάσματος κομήτη. Οι επιδημίες ήταν σε περιορισμένες γεωγραφικά περιοχές, παρήκμασαν και εξαφανίστηκαν όσο απότομα είχαν αρχίσει και έτσι η ανακάλυψη της προέλευσης τους είναι δύσκολο να ανακαλυφθεί.Η περιγραφή της επιδημίας και τα συμπτώματά της περιγράφεται από τον ιστορικό Θουκυδίδη.

Εδώ είναι μέρος της ιστορίας σχετικά με την πρόσφατη επιδημία λύσσας στην περιοχή Τσελιάμπινσκ στη Ρωσία μετά την πτώση του μετεωρίτη από τους The Moscow Times .:

22, Μαρτίου, 2013 | Τεύχος 5093

The Moscow Times

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί η περιοχή Τσελιάμπινσκ λόγω της εμφάνισης της λύσσας στα ζώα, όπως δήλωσε η περιφερειακή διοίκηση. ΕΔΩ

Με διάταγμα που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης, ο Ivan Feklin, αναπληρωτής κυβερνήτης της περιοχής και επικεφαλής της ομάδας αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης για το συντονισμό των προληπτικών μέτρων για τη λύσσα, είναι επιφορτισμένος με την επιβεβαίωση ενός περίπλοκου συνόλου μέτρων για τη σταθεροποίηση του ξεσπάσματος λύσσας στης περιοχή κατά τη διάρκεια του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με την περιφερειακή διοίκηση της Ομοσπονδιακής κτηνιατρικής και φυτοϋγειονομικής υπηρεσίας παρακολούθησης, η περιοχή έχει πληγεί από μια περίπλοκη κατάσταση επιζωοτίας με λύσσα σε ζώα, ανέφερε το Interfax.

Οι κομήτες έχουν αναφερθεί ως «αγγελιοφόροι των θεών», στην αρχαιότητα, οι οποίοι μεταφέρουν τη δύναμη της ζωής και του θανάτου, όπως μπορείτε να παρακολουθήσετε σε αυτήν την παραγωγή του BBC, Η ιστορία του κομήτη.

Εν τω μεταξύ, όπως αυτό το νήμα από το Godlikeproductions επισημαίνει, κρούσματα λύσσας εξαπλώνονται σε όλο τον κόσμο τις τελευταίες εβδομάδες.


apocalypsejohn.com