Έντονο προβληματισμό έχουν προκαλέσει στο κυβερνητικό στρατόπεδο τα συνεχιζόμενα κρούσματα αποδράσεων σε Τρίκαλα και Μαλανδρίνο.

Ο πρωθυπουργός βλέποντας τις ανησυχητικές διαστάσεις που παίρνει η κατάσταση στα σωφρονιστικά καταστήματα κάλεσε στο Μαξίμου τους συναρμόδιους υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να ληφθούν άμεσα μέτρα για να τερματιστούν αυτά τα φαινόμενα που πλήττουν την εικόνα της ασφαλούς χώρας.

Στην σύσκεψη αποφασίστηκε μεταξύ άλλων

• Θωράκιση των εξωτερικών σκοπιών με αλεξίσφαιρα τζάμια.
• Μετατροπή σωφρονιστικού ιδρύματος σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στην οποία θα μεταφερθούν οι βαρυποινίτες (Δομοκός – Τρίκαλα ή Λάρισα).
• Τακτικοί έφοδοι των ΕΚΑΜ στα κελιά ατόμων που έχουν καταδικαστεί για σοβαρά εγκλήματα.
• Ενίσχυση εξωτερικών φρουρών – Θα φέρουν βαρύ οπλισμό.
• 500 προσλήψεις σωφρονιστικών υπαλλήλων.
• Ενισχυμένες περιπολίες στην περίμετρο των φυλακών ώστε να αποτραπούν οι εξωτερικές επιθέσεις.
• Αλεξίσφαιρα γιλέκα σε όλους τους εξωτερικούς φρουρούς.

«Δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά όπως αυτό στα Τρίκαλα» δήλωσε ο Α. Ρουπακιώτης μετά την συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην δημιουργία φυλακής υψίστης ασφαλείας, «έτσι ώστε, εκείνοι οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί ή έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα σοβαρότατα είτε είναι βαρυποινίτες, είτε είναι υπόδικοι, να εγκλειστούν στις φυλακές αυτές. Έτσι πιστεύουμε ότι θα ενισχυθεί η αίσθηση ασφαλείας των πολιτών. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε γεγονότα άλλα, όπως αυτό των Τρικάλων».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως η ΕΛ.ΑΣ «θα παράσχει στους εξωτερικούς φρουρούς βαρύ οπλισμό, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στην αυξημένη επικινδυνότητα των επιθέσεων, των πρωτοφανών επιθέσεων, όπως αυτή η τελευταία στα Τρίκαλα. Kαι από εκεί και πέρα, επίσης, θα βοηθήσει με την παρουσία των Ειδικών Μονάδων, των ΕΚΑΜ, σε τακτικές έρευνες στα κελιά των βαρυποινιτών, ώστε να αποτραπεί η δυνατότητα απόδρασής τους».

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook