Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τον δήμο Ιεράπετρας και τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο Παραγωγών εκτός εποχής κηπευτικών και αγροτικών δραστηριοτήτων φυτικής παραγωγής Δήμου Ιεράπετρας, οργανώνει εσπερίδα με θέμα: «Πιστοποίηση και Προώθηση Κρητικών Προϊόντων».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013 στις 19:30 στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» στο δήμο Ιεράπετρας. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής: 

-19:30 Χαιρετισμός : Γιενειατάκη Δέσποινα, Υπεύθυνη Αγροτικών θεμάτων Δήμου Ιεράπετρας.

-19:35 Χαιρετισμός : Γουλιδάκης Ιωάννης, Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης

-19:40 Τοποθέτηση : Πανταζής Αργύρης, Πρόεδρος ενιαίου αγροτικού συλλόγου εκτός εποχής κηπευτικών Ιεράπετρας.

-19:45: Εισήγηση: Η συμβολή της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης στον τουρισμό και στον αγροτικό τομέα, Θεανώ Βρέντζου – Σκορδαλάκη, Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Πολιτικής, Κτηνοτροφίας, Αλιείας και Κοινωνικής Πολιτικής.

-20:15: Εισήγηση: Η αναγκαιότητα και η διαδικασία πιστοποίησης των κρητικών προϊόντων από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης, Στεφανάκης Αλέκος, Πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ, παράρτημα Κρήτης.

-20:40 Εισήγηση : Η Προστιθέμενη αξία των προϊόντων Γεωγραφικής Ένδειξης, Χαράλαμπος Πίτερης, Δ/ντης Κατάρτισης ΚΕΚΑΠΕΡ Περιφέρειας Κρήτης. 

-21:00: Εισήγηση: Σήματα Ποιότητας Κρητικής κουζίνας και Επισκέψιμων Οινοποιείων εργαλεία προώθησης των κρητικών προϊόντων και της γαστρονομίας, Σταυρουλάκη Ασπασία, υπάλληλος Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης.

Θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση.