Τα αποτελέσματα από τους ελέγχους στα ταμεία του Δήμου Ηρακλείου από ορκωτούς λογιστές ανακοίνωσε  ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης.

Ο κ. Κουράκης είχε ζητήσει ο ίδιος τον έλεγχο των οικονομικών στοιχείων, μετά το θόρυβο που είχε προκληθεί με την υπόθεση Παπαγεωργόπουλου αλλά και τη διαχείριση των οικονομικών των Ο.Τ.Α.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν, στα ταμεία του Δήμου (δηλαδή σε τράπεζες) υπάρχουν 20 εκ. 337 χιλιάδες ευρώ, όσα δηλαδή έπρεπε να είναι αναφορικά με τη θητεία του ίδιου στο Δήμο.

Την ίδια ώρα όμως επανήλθε στο προσκήνιο η περίπτωση του ελλείμματος που είχε καταγραφεί το 2002, αναφορικά με \’\’τρύπα\’\’ 141 χιλιάδων ευρώ και αφορούσε χρήσεις του 1982 και του 1998, δηλαδή προηγούμενων δημοτικών αρχών.

\’\’Ως δημοτική αρχή είμαστε πεντακάθαροι. Ο Δήμος τηρεί τους νόμους και κάτι παραπάνω\’\’ δήλωσε ο δήμαρχος Ηρακλείου εμφανώς ικανοποιημένος.

Αναφορικά με τον ίδιο και το θέμα που έχει γραφτεί πολλές φορές για έλεγχο του από το ΣΔΟΕ ο Δήμαρχος Ηρακλείου τόνισε: \’\’επειδή δεν μπορούν να χτυπήσουν την πολιτική μου δράση, χτυπούν σε υπόγειες διαδρομές. Όταν έρθει η ώρα θα πάρουν σκληρή απάντηση από εμένα\’\’.

flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook