Την επίσπευση των διαδικασιών προκειμένου να διαλευκανθούν τα αίτια του ταμειακού ελλείμματος στον Δήμο Αγίου Νικολάου στον πρωθυπουργό, ζήτησε ο Βουλευτής Ηρακλείου του Συνασπισμού κ. Μιχάλης Κριτσωτάκης.

Αναλυτικά ο κ.Κριτσωτάκης αναφέρει:

Στον πρώην Δήμο Νεάπολης, που σήμερα αποτελεί δημοτική ενότητα του Δήμου Αγίου Νικολάου, δεν παραδόθηκαν τα χρηματικά διαθέσιμα από την αρμόδια ταμία και διαπιστώθηκε έλλειμμα της τάξεως των 800.000-1.000.000€.

Η Δημοτική αρχή Αγ. Νικολάου διενήργησε ΕΔΕ, το πόρισμα της οποίας παραδόθηκε στην Εισαγγελέα Λασιθίου, ζήτησε ορισμό ελεγκτού από το ελεγκτικό συνέδριο, ζήτησε από τη γραμματεία της αποκεντρωμένης διοίκησης Κρήτης να οριστούν επιθεωρητές για έλεγχο στον πρώην Δήμο Νεάπολης και ο Γ.Γ. αποκεντρωμένης διοίκησης Κρήτης απευθύνθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών από 28-02-2011.

Στις 06-04-2011 ο Δήμαρχος και το Δ.Σ. Αγ. Νικολάου προχώρησαν σε αποστολή ψηφίσματος στον κ. Πρωθυπουργό ζητώντας την παρέμβασή του για την επίσπευση των διαδικασιών.

Επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό και η άμεση διαλεύκανσή του αναγκαία
Επειδή έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από τη δημοσιοποίηση του συμβάντος και η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη και ζητάει επιτακτικά απαντήσεις
Επειδή εξαιτίας του θέματος δυσχεραίνεται το έργο του Δήμου (προγραμματισμός, σχεδιασμός, υλοποίηση έργου)
και προκειμένου για τη διαφάνεια και την ορθή και γρήγορη απονομή της δικαιοσύνης ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

• Θα προβείτε άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τον πλήρη οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο στον πρώην Δήμο Νεάπολης και την απόδοση και τον καταλογισμό των ευθυνών όπου και σε όποιους υπάρχουν;

Ποιες θα είναι αυτές οι ενέργειες;

Ο ερωτών Βουλευτής


Μιχάλης Κριτσωτάκης