Συνεχίζονται οι εντατικές προσπάθειες και πρωτοβουλίες του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης για την προβολή των Κρητικών προϊόντων και υπηρεσιών και την ενίσχυση της εξωστρέφειας των Κρητικών επιχειρήσεων.

Στα πλαίσια των προσπαθειών αυτών, στις 7 & 8 Μαρτίου, διοργανώθηκαν στα γραφεία του ΣΕΚ συναντήσεις Κρητικών επιχειρήσεων με εκπρόσωπο εταιρείας συμβούλων που δραστηριοποιείται στην γερμανική αγορά. Κατά τις Β2Β συναντήσεις που πραγματοποίησε ο κος Ιντζεΐδης με τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, παρείχε πληροφόρηση ξεχωριστά για τον κλάδο δραστηριοποίησής τους και τις ενημέρωσε για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν για την είσοδό τους στη συγκεκριμένη αγορά, αλλά για τις παγίδες που πρέπει να προσέξουν για την καθιέρωσή τους.

Επίσης, για την καθιέρωση των Κρητικών προϊόντων στη γερμανική αγορά, ο ΣΕΚ, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου, προτίθεται να διοργανώσει επιχειρηματική αποστολή στη Γερμανία, για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των Τροφίμων & Ποτών. Στα πλαίσια της επιχειρηματικής αποστολής, σε συνεργασία με το γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της πόλης στην οποία θα πραγματοποιηθεί η δράση, θα διοργανωθεί εκδήλωση παρουσίασης του μοντέλου της Κρητικής Διατροφής, όπως άλλωστε έχει ήδη κάνει ο ΣΕΚ με μεγάλη επιτυχία και σε άλλες πόλεις της Ευρώπης.

Σημαντικότατο ρόλο για τους Κρήτες εξαγωγείς παίζει η επιμόρφωση σε θέματα εξωτερικού εμπορίου, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης, κος Αλκιβιάδης Καλαμπόκης. Γι’ αυτόν τον λόγο ο ΣΕΚ, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως, διοργανώνει σειρά επιδοτούμενων σεμιναρίων με θέμα «Διεθνές Εμπόριο & Εξαγωγές στην Πράξη».

Έχουν ολοκληρωθεί 4 τμήματα και άμεσα ξεκινάει το 5ο, ενώ μέχρι το τέλος του 2013 θα πραγματοποιηθούν 12 – 15 τμήματα σε ολόκληρη την Κρήτη, με τους ωφελούμενους των προγραμμάτων κατάρτισης για την Περιφέρεια Κρήτης να ανέρχονται σε 300. Τα σεμινάρια απευθύνονται σε εργαζόμενους, επιχειρηματίες και αυτοαπασχολούμενους και υλοποιούνται στα πλαίσια του έργου «Ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των ΜμΕ σε θέματα εξωστρέφειας», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Εκτός από τα επιδοτούμενα σεμινάρια Εξωστρέφειας, και σε συνεργασία με τον ΟΠΕ, στο πλαίσιο της στήριξης των ελληνικών επιχειρήσεων και της επιμόρφωσης των στελεχών τους, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης θα διοργανώσει στις 27 & 28 Απριλίου στο Ηράκλειο, δωρεάν πρόγραμμα επιμόρφωσης εξειδικευμένων Αγγλικών (Business English).

Στόχος του προγράμματος είναι η βελτίωση των επικοινωνιακών δεξιοτήτων των στελεχών των εξαγωγικών επιχειρήσεων, για τις συναλλαγές και τη συνεργασία τους με ξένες αγορές στις οποίες δραστηριοποιούνται ή επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν.

Το πρόγραμμα, διάρκειας 12 ωρών, υλοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση, η οποία είναι μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός και πολιτιστικός οργανισμός, με μεγάλη παράδοση και εμπειρία. Ο εισηγητής, κος Robbs, κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας / Κοινωνιολογίας από το Bradford University, UK και μεταπτυχιακού τίτλου στη Διδασκαλία της Αγγλικής ως Ξένης Γλώσσας (TEFL) από το St. Michael’s College, USA, έχει μεγάλη εμπειρία και αξιοσημείωτη επικοινωνιακή ικανότητα, ενώ χρησιμοποιεί πρωτότυπες εκπαιδευτικές μεθόδους.
Τέλος, σε συνεργασία με τον ΟΠΕ και το Επιμελητήριο Ηρακλείου, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης διοργανώνει την Δευτέρα 1 Απριλίου και ώρα 16.30 μ.μ. στο Ηράκλειο ενημερωτική Ημερίδα με θέμα «Δυνατότητες Ανάπτυξης Εξαγωγικής Δραστηριότητας στις αγορές της Τουρκίας, Ρωσίας και Γερμανίας».

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις για τις τρεις αγορές, κατά τις οποίες θα αναπτυχθούν θέματα όπως οι εξαγωγικές δυνατότητες, το προφίλ των καταναλωτών της κάθε χώρας, οι επιχειρηματικές – επενδυτικές ευκαιρίες, αλλά και οι ιδιαιτερότητες στις εμπορικές συναλλαγές που αποτελούν κλειδί για την είσοδο στις αγορές των εν λόγω χωρών. Στα πλαίσια της εκδήλωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα ΚΑΣΤΕΛΑΚΗ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και είναι ανοιχτή για κάθε ενδιαφερόμενο, ο Πρόεδρος του ΣΕΚ και Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΕ θα παρουσιάσει το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Οργανισμού για το έτος 2013.

Για περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε να επικοινωνείτε με τον ΣΕΚ στο τηλ. 2810 343458.