Το Δήμαρχο Χανίων Μανώλη Σκουλάκη και τον Αντπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολο Βουλγαράκη επισκέφθηκε σήμερα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013, στο πλαίσιο εθιμοτυπικών επισκέψεων, ο νέος Διοικητής της V Μεραρχίας Κρητών, Ταξίαρχος Νικόλαος Χιόνης, συνοδευόμενος από τον Δ/ντη 2ου ΕΓ της Μεραρχίας, Αντισυνταγματάρχη Κων/νο Βουρδουμπά.

Η επίσκεψη στο Δ. Χανίων

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα και στην οποία έδωσε το παρών και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Γαβριήλ Κουρής, ο Δήμαρχος Χανίων συνεχάρη τον κ. Χιόνη για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων και του ευχήθηκε καλή επιτυχία. Παράλληλα επισήμανε ότι ο Δήμος και η Δημοτική Αρχή των Χανίων θα βρίσκονται κοντά στο δύσκολο και σημαντικό έργο της Μεραρχίας Κρητών με όποιο τρόπο. Ο κ. Χιόνης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Χανίων για την εγκάρδια υποδοχή και για τις ευχές του και υποσχέθηκε συνεργασία σε θέματα που έχουν σχέση με το Δήμο Χανίων.

Τέλος, ο Δήμαρχος προσέφερε στον κ. Χιόνη, ο οποίος παραλαμβάνει αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου και ώρα 12.30 μμ και επισήμως τα νέα καθήκοντα του, το Ημερολόγιο Κρητικής Διατροφής και άλλες εκδόσεις του Δήμου Χανίων.

Η επίσκεψη στην Αντιπεριφέρεια

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε ευχάριστο κλίμα, κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Βουλγαράκης ενημέρωσε το νέο Διοικητή για θέματα που αφορούν στο Νομό Χανίων. Ο κ. Χιονής δήλωσε με τη σειρά του ότι ήταν η πρώτη του επίσκεψη στα Χανιά και ότι έχει εντυπωσιαστεί από την ομορφιά της πόλης. Ενημέρωσε στη συνέχεια τον κ. Βουλγαράκη για τη μέχρι σήμερα πορεία του στις Ένοπλες Δυνάμεις, και για την αναδιοργάνωση και αναβάθμιση της V Μεραρχίας Κρητών, η οποία διαθέτει, όπως δήλωσε ο νέος Διοικητής, πολύ καλό έμψυχο δυναμικό.

Στη συνέχεια οι δύο άνδρες ανέλυσαν την δύσκολη κατάσταση που βιώνει η Χώρα μας. Ο κ. Βουλγαράκης τόνισε την ανάγκη επικέντρωσης στην εξειδίκευση, ειδικά τώρα που έχει μειωθεί πληθυσμιακά ο Ελληνικός Στρατός, όπως και στην μακροπρόθεσμη εξέταση της γεωστρατηγικής θέσης της Ελλάδας. Ο κ. Βουλγαράκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα πρέπει πλέον να επενδύσει στις δικές τις δυνάμεις, αλλά και να εξετάσει τις αδυναμίες της, ώστε να είναι σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσει πιθανά προβλήματα στο μέλλον. Σ’αυτό ο νέος Διοικητής, κ. Χιονής, πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό να είναι ενωμένος ο Ελληνικός Λαός, διότι μόνο τότε, όπως το αποδεικνύει και η Ιστορία μας, θα μπορέσουν οι Έλληνες να μεγαλουργήσουν και πάλι.

Κλείνοντας ο κ. Βουλγαράκης ευχήθηκε στο νέο Διοικητή καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook