Το Facebook απέστειλε προσκλήσεις σε δημοσιογράφους για μία νέα εκδήλωση που ετοιμάζει στις 4 Απριλίου. Το συγκεκριμένο event θα λάβει χώρα στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας, με την πρόσκληση να μην αποκαλύπτει πολλά για το περιεχόμενο του, παρά μόνο τη φράση «Come See Our New Home on Android» (ελάτε να δείτε το νέο μας σπίτι στο Android).

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για την παρουσίαση μίας τροποποιημένης έκδοσης του λειτουργικού της Google, η οποία θα περιλαμβάνει πολλές από τις λειτουργίες του γνωστού κοινωνικού δικτύου.

Μέσα σε αυτές περιλαμβάνεται ακόμα και η κεντρική οθόνη της πλατφόρμας. Μάλιστα, όπως αναφέρουν τα τεχνολογικά site TechCrunch και 9To5Google, η νέα Facebook έκδοση του συστήματος θα ενσωματωθεί σε μία συσκευή της HTC.

Επιπλέον, φαίνεται πως οι δύο εταιρίες στοχεύουν στο λανσάρισμα ενός νέου lifestyle και δεν εστιάζουν τόσο στο κομμάτι των χαρακτηριστικών και του λογισμικού. Φυσικά, σε επίπεδο επιδόσεων θα μπορεί να ανταγωνιστεί τις συσκευές που υπάρχουν στην αγορά σήμερα, όμως οι δύο εταιρίες φαίνεται να ρίχνουν όλο τους το βάρος στο να ικανοποιήσουν τις ανάγκες της καθημερινότητας των χρηστών.

Το αν θα δούμε τη νέα συσκευή στην εκδήλωση που ετοιμάζει το Facebook, είναι κάτι που ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί, όμως όπως αναφέρει το TechCrunch, σίγουρα θα πάρουμε μία πρώτη γεύση από την τροποποιημένη έκδοση του Android.

Φυσικά, δεν έχει γίνει καμία επίσημη αναφορά στα χαρακτηριστικά του νέου smartphone, με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει να μιλάνε για μία συσκευή που θα μοιάζει πολύ με το iPhone, έχοντας ένα φυσικό κουμπί για Home button και δύο πλήκτρα αφής δεξιά και αριστερά του.

Επίσης θα διαθέτει οθόνη 4,3 ιντσών με επεξεργαστή χρονισμένο στα 1,5GHz, 1GB μνήμης RAM, 16GB αποθηκευτικού χώρου και κάμερα 5 megapixel.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook