Την πόλη-κλειδί Ντάαλ στη Συρία κατέλαβαν οι αντάρτες μετά από σφοδρές μάχες με τα κυβερνητικά στρατεύματα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα μια οργάνωση που πρόσκειται στην αντιπολίτευση.

«Οι αντάρτες, οι οποίοι μάχονται για να ανατρέψουν τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, ελέγχουν πλήρως την πόλη Ντάαλ, που επιβλέπει έναν δρόμο που συνδέει την πρωτεύουσα Δαμασκό με την πόλη Ντεράα στο νότιο τμήμα της χώρας», ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η πόλη βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία.

«Οι αντάρτες κατέλαβαν τον έλεγχο της Ντάαλ, αφού κατέστρεψαν τρεις οχυρές θέσεις του στρατού στις εισόδους της πόλης», κατά την ίδια μη κυβερνητική οργάνωση.

Σύμφωνα με την ίδια μη κυβερνητική οργάνωση, τουλάχιστον 17 αντάρτες, 12 στρατιωτικοί και εννέα πολίτες, ανάμεσά τους ένας πολίτης-δημοσιογράφος κι ένα παιδί, σκοτώθηκαν στις μάχες των τελευταίων 24 ωρών. Ο επικεφαλής της, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, είπε ότι «η προέλαση των ανταρτών επιταχύνεται».

Σε όλη τη χώρα χθες σε διάφορα επεισόδια βίας σκοτώθηκαν τουλάχιστον 150 άνθρωποι – 61 αντάρτες, 52 πολίτες και 37 στρατιώτες -περιλαμβανομένων 14 φοιτητών κι ενός παιδιού που έχασαν τη ζωή τους από τη ρίψη βλημάτων όλμων στο πανεπιστήμιο της Δαμασκού, κατά τον απολογισμό της ΜΚΟ.

Ο βουλευτής Ουάλιντ αλ Ζογάμπι, ο οποίος κατάγεται από την Ντεράα, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι «τρομοκρατικές οργανώσεις» κατέλαβαν τμήματα της πόλης, που αποτέλεσε το λίκνο της εξέγερσης η οποία ξέσπασε πριν από δύο χρόνια εναντίον του προέδρου Άσαντ.

Σε άλλες περιοχές της Συρίας, η πολεμική αεροπορία εξαπέλυσε πλήγματα κοντά στη Βάση 17, μια από τις τελευταίες θέσεις που ελέγχει ο στρατός στην επαρχία Ράκα, στο βορρά, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο. Ενώ κοντά στην Δαμασκό, νέες μάχες ξέσπασαν σε πολλές περιοχές, ειδικά την Καμπούν και την Γιαρμούκ.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook