Γεωπόνοι του ΕΛΓΑ από την υπόλοιπη Ελλάδα, όταν ολοκληρώσουν τις εκτιμήσεις που κάνουν σε άλλες περιοχές, θα μετακινηθούν προς την Κρήτη προκειμένου να εκτιμήσουν τις καταστροφές στις καλλιέργειες και σε αγροτικές εγκαταστάσεις που έγιναν τον Δεκέμβριο του 2010 !!! .

Την υπόσχεση αυτή , χωρίς να δεσμευτεί για κάποιο χρονοδιάγραμμα, έδωσε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιάννης Κουτσούκος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ. Μανώλη Στρατάκη.Στην ερώτησή του ο κ.Στρατάκης αναφέρθηκε στις εκτεταμένες καταστροφές που έγιναν από τις 10 έως τις 11/12/2010 σε ελαιοκαλλιέργειες, θερμοκήπια, κτηνοτροφία , λόγω του συνδυασμού θυελλωδών ανέμων, χαλαζόπτωσης αλλά και χιονόπτωσης και ρώτησε για το εάν και πότε θα γίνουν οι εκτιμήσεις από τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ προκειμένου να δοθούν οι αποζημιώσεις.

Να σημειωθεί πως ενώ οι αγρότες ξεκίνησαν να υποβάλλουν δηλώσεις ζημιών λίγες ημέρες μετά τις καταστροφές, από την αρχή ο ΕΛΓΑ στην Κρήτη ξεκαθάρισε πως με το προσωπικό που υπάρχει είναι αδύνατον να γίνουν έγκαιρα και σωστά οι εκτιμήσεις των ζημιών.

Απαντώντας στην ερώτηση ο κ. Γιάννης Κουτσούκος αφού αναφέρθηκε στο γεγονός που εκείνες τις ημέρες ήταν στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός με σύσσωμη την πολιτική ηγεσία του υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης για την παρουσίαση του «καλαθιού» της Κρήτης, δεν έδωσε καμία συγκεκριμένη δέσμευση , εκτός από την υπόσχεση πως « θα κάνουμε μία προσπάθεια το επόμενο διάστημα, μετακινώντας γεωπόνους από άλλα καταστήματα -όταν ολοκληρώνεται η δουλειά που έχουν στις άλλες φυσικές καταστροφές που είχαμε με βροχοπτώσεις, χαλάζια, παγετούς- να ενισχύσουμε το έργο στην Κρήτη, ώστε να συντομεύσουμε τη διαδικασία και να είμαστε συνεπείς με αυτά που είπαμε, ότι έγκαιρα και δίκαια θα αποζημιωθούν οι αγρότες.»

Ο βουλευτής Ηρακλείου κ.Στρατάκης απεύθυνε έκκληση στον υφυπ. Αγροτικής Ανάπτυξης , ακόμη και με αυτόν τον τρόπο να επισπευτούν οι διαδικασίες αλλά ο κ.Κουτσούκος απέφυγε να αναφερθεί σε κάποιο χρονοδιάγραμμα.

Αγροτύπος 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook