Είναι ένα μαλακό τυρί άλμης, που συντηρείται μέσα σε δοχεία λευκοσιδήρου. Έχει σχήμα τετράγωνο και το βάρος του κυμαίνεται από 1-2 κιλά, ανάλογα με το καλούπι σε διαστάσεις 10x10x9.

Έχει χρώμα άσπρο και διάσπαρτες μικρές ακανόνιστες τρύπες. Προέρχεται από πρόβειο ή γίδινο ή και τα δυο μαζί με την προϋπόθεση όμως ότι το γίδινο γάλα θα είναι maximum το 30% του συνόλου.

Mε ιδιαίτερη ευχάριστη ελαφριά όξινη γεύση και πλούσιο άρωμα.

Ανάλυση: Υγρασία: 56%. Λιπαρά: 43%. Πρωτεΐνες: 17%. Αλάτι: 1,8-2,75%. Ωριμάζει εντός ψυγείου σε θερμοκρασία 5 οC, και σε διάστημα 2 μηνών.