Αγνώστων στοιχείων νεαροί, άνοιξαν πυρ κατά του πολιτικού γραφείου του πρώην πρωθυπουργού του Μπαγκλαντές, χθες το βράδυ, ανέφεραν κομματικά στελέχη και επιβεβαίωσε η αστυνομία.

Ο Χαλέντα Ζία, πρόεδρος του Εθνικιστικού Κόμματος του Μπαγκλαντές (BNP) και ηγέτης του συνασπισμού της αντιπολίτευσης, ήταν μέσα στο γραφείο όταν συνέβη το περιστατικό περίπου στις 23:30 μ.μ. τοπική ώρα (17:30 GMT της Κυριακής), δήλωσε ο Μαρούφ Καμάλ Χαν, εκπρόσωπος τύπου του επικεφαλής της αντιπολίτευσης.

«Οι νεαροί επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες, ξαφνικά σταμάτησαν μπροστά από το γραφείο του ηγέτη της αντιπολίτευσης, πυροβόλησαν τρεις φορές και εγκατέλειψαν το σημείο γρήγορα», είπε ο Χαν στους δημοσιογράφους μπροστά από το γραφείο του κόμματος, που βρίσκεται στη γειτονιά Γκουλσάν, της πρωτεύουσας Ντάκα. Η έρευνα για την ένοπλη επίθεση ξεκίνησε ανέφερε η αστυνομία, επιβεβαιώνοντας ότι δεν υπήρξαν θύματα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η επίθεση σημειώθηκε μόλις μια ώρα μετά την ανακοίνωση της αντιπολίτευσης, ότι προκηρύσσει γενική πανεθνική απεργία για την Τρίτη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους 95 θανάτους πολιτών, σε συγκρούσεις μεταξύ ισλαμιστών και των δυνάμεων επιβολής του νόμου στις βόρειες περιοχές της χώρας. Το κόμμα της αντιπολίτευσης καταδίκασε τη βία και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση είχε αποτύχει πλήρως να αποκαταστήσει την τάξη και να διασφαλίσει τους πολίτες.

 

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook