Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 – 2013» η πρόταση της Δημοτικής Αρχής Μινώα Πεδιάδας για το έργο «Μετατροπή Δημοτικού κτιρίου σε εκθετήριο- συλλογή στον οικισμό Σκινιά, Δήμου Μινώα Πεδιάδας» προϋπολογισμού 146.000€. 
Η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας είχε προωθήσει προς έγκριση την ένταξη του έργου, έπειτα από την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών εκπόνησης της μελέτης, την οποία συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.
Με το έργο αυτό θα μετατραπεί το πρώην κοινοτικό κατάστημα της Τοπικής Κοινότητας Σκινιά σε εκθετήριο – συλλογή αντικειμένων σχετικά με τη γεωργική παράδοση της περιοχής. Επιπλέον, θα λειτουργεί μόνιμη έκθεση φωτογραφικού υλικού καθώς και χώρος προβολής οπτικοακουστικού υλικού σχετικά με την Αγροτική – Εμπορική Έκθεση που πραγματοποιείται στο Δήμο, ενώ παράλληλα θα εκτίθενται αγροτικά προϊόντα που παράγονται στην περιοχή.
Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή στο κτίριο θα γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες, όπως περιγράφονται αναλυτικά στην μελέτη που υποβλήθηκε, ώστε να εξυπηρετεί τη σκοπιμότητα δημιουργίας του εκθετηρίου, ενώ όλοι οι χώροι που θα δημιουργηθούν θα είναι προσβάσιμοι από άτομα με κινητικά προβλήματα (ΑμεΑ). 
Επιπλέον, θα γίνει προμήθεια εξοπλισμού (ξύλινων προθηκών διαφόρων διαστάσεων, επίπλων καθώς και ηλεκτρονικού εξοπλισμού) για τον εξοπλισμό του χώρου έκθεσης και συλλογής.

Το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του 2014.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook