Για 2η μέρα συνεχίστηκε, σήμερα Τρίτη 2 Απριλίου, ο αποκλεισμός του ταμείου του νοσοκομείου Ιεράπετρας από μέλη της επιτροπής αγώνα. Όμως, δεν έμοιαζε με την πρώτη μέρα της κατάληψης και αυτό γιατί έγινε παρέμβαση ανδρών της αστυνομικής αρχής της Ιεράπετρας, μετά από πρόσκληση του αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου κ. Μαρκόπουλου.
Λίγο νωρίτερα, ο ίδιος είχε ζητήσει από τους διαμαρτυρόμενους να απομακρυνθούν από το χώρο του ταμείου γιατί παρεμποδίζουν την λειτουργία του, κάτι που δεν υιοθέτησαν τα δεκάδες μέλη της επιτροπής, αφού υλοποιούν την ομόφωνη απόφαση που είχε ληφθεί στη γενική συνέλευση την προηγούμενη εβδομάδα για τον τριήμερο αποκλεισμό του νοσοκομείου. 
Επίσης, δεν αποδέχτηκαν ότι παρεμπόδιζαν τη λειτουργία του ιδρύματος, μιας και όλοι οι ασθενείς εξυπηρετήθηκαν κανονικά και αντιθέτως αντιμετώπισαν θετικά την κίνηση της επιτροπής.
Αφού λίγη ώρα μετά οι διαμαρτυρόμενοι δεν αποχώρησαν μετά τα λεγόμενα Μαρκόπουλου, ο ίδιος ζήτησε τη συμβολή της αστυνομικής αρχής για να απομακρύνει τους καταληψίες. 
Όμως, οι ίδιοι αφού εξήγησαν στους αστυνομικούς πως δεν παρεμποδίζουν καμία λειτουργία του νοσοκομείου έμειναν στον εσωτερικό χώρο μέχρι αργά το μεσημέρι. 
Άλλωστε οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τον κ. Μαρκόπουλο ότι για να κινηθούν διαφορετικά θα πρέπει πρώτα να κατατεθεί καταγγελία στον εισαγγελέα, κάτι που δεν έγινε.
Πάντως, τα δύσκολα για τον κ. Μαρκόπουλο φαίνεται να τελειώνουν κάπου εδώ, μιας και σύμφωνα με πληροφορίες, το μεσημέρι εστάλη η απαντητική επιστολή αποδοχής της παραίτησης από το Υπουργείο Υγείας, με σκοπό τις αμέσως επόμενες μέρες να τοποθετηθεί νέος αναπληρωτής διοικητής, μετά την προκήρυξη που έληξε.

radiolasithi.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook