Μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού χαρακτηρίστηκε η διοργάνωση ενός νέου αθλητικού γεγονότος στην Κρήτη, που θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο στα μέσα Ιουνίου από τον ΣΕΓΑΣ και την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου. 
Πρόκειται για την θεσμοθέτηση αγώνων δρόμου 5 και 10 χιλιομέτρων που θα πραγματοποιούνται στο Ηράκλειο, με την συμμετοχή μικρών και μεγάλων, ένα αθλητικό γεγονός που θα προβάλλει την Κρήτη και την Ελλάδα διεθνώς.
Σήμερα για το θέμα την Περιφέρεια Κρήτης επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος ο οποίος σε σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργου Πιτσούλη, και τοπικών στελεχών του ΣΕΓΑΣ, παρουσίασε το σχετικό φάκελο της διοργάνωσης. 
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στην σύσκεψη ανέφερε ότι η Κρήτη θα ‘αγκαλιάσει’ ένα τέτοιο σπουδαίο αθλητικό γεγονός, που θα παρακινήσει μικρούς και μεγάλους να ασχοληθούν με τον μαζικό κλασικό αθλητισμό, και θα προβάλλει το νησί μας.
Εξάλλου σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης τόνισε ότι «είναι μια σημαντική ημέρα σήμερα για το νησί, για το Ηράκλειο, γιατί ο ΣΕΓΑΣ ανταποκρίθηκε στο αίτημα της ΠΕ Ηρακλείου για την δημιουργία ενός αθλητικού θεσμού. Η πρόταση είναι ολοκληρωμένη, και η Περιφέρεια με ευχαρίστηση συμμετέχει στην οργάνωση του», και πρόσθεσε : 
«Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν φέτος στις 16 Ιουνίου, και από σήμερα ξεκινάμε εντατικά την προετοιμασία. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα πολύ μεγάλο αθλητικό γεγονός που θα προβάλει την Κρήτη, γιατί οι εκδηλώσεις του ΣΕΓΑΣ πάντα είναι μαζικές, με μεγάλες συμμετοχές, και αντιλαμβάνεται ο καθένας εύκολα πόσο μπορεί να βγούμε ωφελημένοι».
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος επεσήμανε ότι «ο ΣΕΓΑΣ με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης θέλει να ‘χτίσει’ στο νησί ένα σπουδαίο γεγονός, μια γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού, που θα προβάλλει ολόκληρη την Κρήτη. Με την ποιότητα των αθλητικών γεγονότων και τη πιστοποίηση του ΣΕΓΑΣ, θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία σε όλους τους κατοίκους της Κρήτης αλλά και πέρα και έξω από το νησί, να πάρουν μέρος σε μια πραγματικά εύκολη διαδρομή». 
Ο κ. Παναγόπουλος πρόσθεσε επίσης ότι «με το συγκεκριμένο αθλητικό γεγονός επιδιώκουμε να παρακινήσουμε μικρούς και μεγάλους να βγουν από τα σπίτια, να εγκαταλείψουν τον καναπέ, να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους, και αυτό μπορούμε να το πετύχουμε με τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης. 
Θα δημιουργήσουμε ένα θεσμό που θα μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο, και θεωρώ ότι θα γίνει ένας από τους πιο σημαντικούς και πιο μαζικούς αγώνες σε ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ θα αποτελέσει εξαιρετική τουριστική προβολή για την Κρήτη, γιατί ο αγώνας θα καλυφθεί και τηλεοπτικά από τη δημόσια τηλεόραση». 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook