Υλικά

1 ½ κιλό φρέσκα κουκιά καθαρισμένα
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 ποτήρι νερό
4-5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
5 κουταλιές ξύδι
αλάτι
άνηθο ψιλοκομμένο

Κόβετε τα κουκιά στη μέση χωρίς να φτάσετε στην άκρη. Τα βράζετε σε μπόλικο νερό για 50-60 λεπτά. Τα σουρώνετε.

Ζεσταίνετε το λάδι και σωτάρετε το σκόρδο. Διαλύετε το αλεύρι στο νερό και στο ξύδι και το ρίχνετε στο λάδι. Αλατίζετε.

Ανακατεύετε ζωηρά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αν είναι πολύ σφιχτή αραιώνετε με λίγο νεράκι ακόμα.

Σερβίρετε τα κουκιά και τα περιχύνετε με τη σάλτσα. Πασπαλίζετε με τον άνηθο.

Σημείωση. Βράστε τα κουκιά και μια δεύτερη φορά αν θέλετε με καθαρό νεράκι προκειμένου να φύγει κάθε ίχνος από το κυάνιο που περιέχουν και το οποίο πιθανόν να σας δημιουργήσει μικρά προβλήματα.

• Τα όσπρια:Ρεβίθια , φακές, φασόλια κάθε είδους, κουκιά, φάβα . Όλα τούτα τα προϊόντα περιέχουν ικανοποιητικό ποσοστό φυτικών πρωτεϊνών αρίστου είδους και εύκολα σε θρεπτικότητα υποκαθιστούν το κρέας.

   Όχι μόνο τη Σαρακοστή αλλά όλο το χρόνο τουλάχιστον μια ή δυο φορές την εβδομάδα πρέπει να τα έχετε στο πιάτο σας.