Το θέμα της Deutche Aeolia επανέφερε στη Βουλή ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου προκειμένου να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα για «παιχνίδια διαπλοκής».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσίπρας, σε ομιλία του στην Βουλή πριν από μερικές εβδομάδες είχε αναφερθεί στην επένδυση της συγκεκριμένης εταιρίας με τρόπο που πολλοί να εξάγουν το συμπέρασμα ότι την «προμοτάρει».

Αυτή τη φορά ο κ. Κεγκέρογλου προχώρησε ακόμα ένα βήμα λέγοντας ότι ο κ. Τσίπρας προωθεί τα συμφέροντα γνωστού έλληνα επιχειρηματία ο οποίος βρίσκεται πίσω από την Deutche Aeolia.

Πρόσθεσε δε ότι «Στην Ελλάδα ζούμε το πρωτοφανές: Η διαπλοκή να ξεκινά όχι από την κυβέρνηση αλλά από την αξιωματική αντιπολίτευση. Συνολικά, εκατό επιχειρηματίες είχαν κάνει προσφορά για το έργο στην Πελοπόννησο και ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε στη Βουλή για να υπερασπιστεί μία και μόνο προσφορά, η οποία δεν είχε κανέναν περιβαλλοντικό όρο ενώ είχε καταψηφιστεί από τους ίδιους τους περιφερειακούς συμβούλους του ΣΥΡΙΖΑ στην Πελοπόννησο. Γιατί δεν μας λέει ο κ. Τσίπρας ποιος Έλληνας επιχειρηματίας συμμετέχει με ποσοστό 20% στην εταιρεία;».

Πάντως, ο κ. Κεγκέρογλου δεν αποκάλυψε το όνομα του επιχειρηματία, από το ΠΑΣΟΚ όμως σημειώνουν ότι τα στοιχεία υπάρχουν «και αν προκληθούμε θα τα δώσουμε στην δημοσιότητα».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook