Το θέμα της Deutche Aeolia επανέφερε στη Βουλή ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου προκειμένου να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα για «παιχνίδια διαπλοκής».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσίπρας, σε ομιλία του στην Βουλή πριν από μερικές εβδομάδες είχε αναφερθεί στην επένδυση της συγκεκριμένης εταιρίας με τρόπο που πολλοί να εξάγουν το συμπέρασμα ότι την «προμοτάρει».

Αυτή τη φορά ο κ. Κεγκέρογλου προχώρησε ακόμα ένα βήμα λέγοντας ότι ο κ. Τσίπρας προωθεί τα συμφέροντα γνωστού έλληνα επιχειρηματία ο οποίος βρίσκεται πίσω από την Deutche Aeolia.

Πρόσθεσε δε ότι «Στην Ελλάδα ζούμε το πρωτοφανές: Η διαπλοκή να ξεκινά όχι από την κυβέρνηση αλλά από την αξιωματική αντιπολίτευση. Συνολικά, εκατό επιχειρηματίες είχαν κάνει προσφορά για το έργο στην Πελοπόννησο και ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε στη Βουλή για να υπερασπιστεί μία και μόνο προσφορά, η οποία δεν είχε κανέναν περιβαλλοντικό όρο ενώ είχε καταψηφιστεί από τους ίδιους τους περιφερειακούς συμβούλους του ΣΥΡΙΖΑ στην Πελοπόννησο. Γιατί δεν μας λέει ο κ. Τσίπρας ποιος Έλληνας επιχειρηματίας συμμετέχει με ποσοστό 20% στην εταιρεία;».

Πάντως, ο κ. Κεγκέρογλου δεν αποκάλυψε το όνομα του επιχειρηματία, από το ΠΑΣΟΚ όμως σημειώνουν ότι τα στοιχεία υπάρχουν «και αν προκληθούμε θα τα δώσουμε στην δημοσιότητα».

protothema.gr