Υλικά

200 γραμμ. ρεβύθια μουλιασμένα
1 φλιτζ. κόκκινη φακή
1 φλιτζάνι φάβα
1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
2 πατάτες μέτριες καθαρισμένες
1 κ. σ. πελτέ
1 κ. σ. δυόσμο αποξηραμένο
1 κ. σ μπούκοβο
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Αλάτι

Ξεπλένετε καλά τη φακή, και την φάβα. Kόβετε τις πατάτες σε κομμάτια. Σε μία κατσαρόλα βράζετε όλα τα όσπρια μαζί με το ρύζι και τις πατάτες.

Με τον βρασμό παράγεται αφρός από τα όσπρια και θα χρειαστεί να ξαφρίσετε. Αν θέλετε να μετριάσετε τον αφρό μπορείτε να ρίξετε λίγο λάδι την ώρα του βρασμού.

Στη συνέχεια αλατίζετε , ρίχνετε το πελτέ , ανακατεύετε και αφήνετε να βράσουν καλά.. Αφού βράσουν τα όσπρια , αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.

Βάζετε ένα σουρωτήρι με ψιλή σίτα πάνω σε μία κατσαρόλα και με μία κουτάλα ρίχνετε τα όσπρια στο σουρωτήρι και με το γουδοχέρι τα πιέζετε να περάσουν από τη σίτα.

Προσθέτετε το δυόσμο ,το βούτυρο και τέλος το μπούκοβο. Αφήνετε να πάρει μία βράση. Σερβίρεται ζεστή