Σε μια μεγάλη παρέμβαση που αλλάζει πλήρως το σκηνικό στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ της Λεωφ. Παπαναστασίου και της οδού Ανθέων που δημιουργούν έναν πλήρη κυκλοφοριακό κόμβο με 4 νέους δρόμους και μεγάλη πλατεία προχώρησε σήμερα ο Δήμος Ηρακλείου. Συγκεκριμένα τα συνεργεία του Δήμου Ηρακλείου ξεκίνησαν εργασίες διάνοιξης στην περιοχή που με την ολοκλήρωσή τους θα αποδοθούν νέοι δρόμοι και μια πλατεία. 
Η παρέμβαση γίνεται στα πλαίσια της εφαρμογής του σχεδίου πόλης της πολεοδομικής ενότητας «Άγιος Ιωάννης-Μεσαμπελιές-Φορτέτσα». Η παρέμβαση αφορά σε: 
α) Διάνοιξη κάθετου δρόμου πλάτους 8 μέτρων προς την οδό Εθνομαρτύρων, 
β) Δημιουργία δύο νέων κάθετων δρόμων πλάτους 4 μέτρων προς την οδό Ανθέων ,
γ) Ολοκλήρωση της διάνοιξης ενός επιπλέον μεγάλου κάθετου δρόμου πλάτους 10 μέτρων σε πάροδο της Λ. Παπαναστασίου και 
δ) Δημιουργία νέας πλατείας συνολικής επιφάνειας 500 τ.μ 
Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης δήλωσε ότι η νέα παρέμβαση που αφορά σε νέες χαράξεις δρόμων και κοινόχρηστους χώρους είναι καθοριστική για την ευρύτερη περιοχή γιατί θα βελτιώσει την κυκλοφορία και θα συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής ενώ πρόσθεσε ότι «η χωροταξική και πολεοδομική οργάνωση σε μια πόλη αποτελούν τα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά της. 
Η εφαρμογή του σχεδίου πόλεως είναι πάντοτε στις προτεραιότητες του Δήμου Ηρακλείου καθώς οι νέοι δρόμοι, οι πλατείες και τα πάρκα που αποδίδονται βελτιώνουν τις συνθήκες και κατά συνέπεια και την ποιότητα ζωής». 
Η Δημοτική Αρχή ζητά την κατανόηση των δημοτών λόγω της αναγκαιότητας εκτέλεσης των παραπάνω εργασιών. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook