Συνεχίζονται οι πυρετώδεις διαβουλεύσεις με την τρόικα ώστε να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες και να εκταμιευθεί η δόση του Μαρτίου.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, είχε 4ωρη συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο και συζήτησε την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Σε εξέλιξη βρίσκεται νέα συνάντηση της τρόικας με το οικονομικό επιτελείο στο υπουργείο Οικονομικών ενώ οι εκπρόσωποι των δανειστών θα συναντηθούν την Κυριακή στις 11 π.μ. με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κυβέρνηση εκτιμούν πως ενδέχεται να βρεθεί λύση προκειμένου να καταλήξουν οι δυο πλευρές σε συμφωνία, τόσο όσον αφορά το θέμα της συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας με την Eurobank όσο και στο ζήτημα της επιβολής του ενιαίου φόρου στα ακίνητα.

Η Τρόικα θέλει να πειστεί για τις συνέργειες που θα προκύψουν από την συγχώνευση της Εθνική Τράπεζας και της Eurobank, επισήμανε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, αναφερόμενο στο θέμα που έχει προκύψει σχετικά με τις εντάσεις που εμφανίζεται να προβάλει η Τρόικα.

\”Δεν μπορούν να θέσουν βέτο στην σχετική διαδικασία αλλά είναι αυτοί που βάζουν τα χρήματα. Είμαι αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση\”, πρόσθεσε.

Απόσταση φαίνεται πως χωρίζει τις δύο πλευρές στο θέμα της κινητικότητας στο Δημόσιο καθώς η τρόικα απορρίπτει το σχέδιο του αρμόδιου υπουργού Α. Μανιτάκη.

Η τρόικα δεν ικανοποιείται από τον αριθμό των αποχωρήσεων των δημοσίων υπαλλήλων, που τους έχει αποστείλει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Τέλος, όσον αφορά το θέμα του ειδικού τέλους στα ακίνητα, η τρόικα εξετάζει εάν το δημοσιονομικό κενό, θα καλυφθεί από τις τρεις προτάσεις για τον \”νέο φόρο\”, στις οποίες συμφώνησαν οι πολιτικοί αρχηγοί.

Σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, η τρόικα δεν έχει δώσει ακόμα απάντηση.

news247.gr πληροφορίες από ΑΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook