Σάλος έχει ξεσπάσει στην Κύπρο έπειτα από τις σοβαρότατες απειλές για τη ζωή του Προέδρου της Δημοκρατίας και του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας που διατύπωσαν άγνωστοι μέσα από επιστολή τους. Οι απειλές αφορούν στην απώλεια καταθέσεων στη Λαϊκή Τράπεζα και στο κούρεμα στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου.

Η επιστολή – προκήρυξη εστάλη στην κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης» που αποκαλύπτει σήμερα ότι πριν λίγες μέρες η σύζυγος και τα παιδιά του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου εγκατέλειψαν την Κύπρο. Μάλιστα τα παιδιά διέκοψαν τα μαθήματα τους στο σχολείο.

«Σας προειδοποιούμε και δεν μπλοφάρουμε. Θα αρχίσουμε από τα εγγόνια σας, θα πάμε στα παιδιά σας και θα αφήσουμε εσάς τελευταίους για να πονέσετε όσο και εμείς», ανέφερε χαρακτηριστικά η επιστολή που «υπογράφεται» από κάποια «Ομάδα διάσωσης των καταθέσεων, ορκισμένοι μέχρι θανάτου».

Την ίδια ώρα, έπειτα από τις απειλές που εξαπέλυσαν οι άγνωστοι με κεντρικά πρόσωπα τον Νίκο Αναστασιάδη και τον Πανίκο Δημητριάδη, αλλά και τις οικογένειές του το υπουργείο Δικαιοσύνης της Κύπρου υπογραμμίζει πως η υπόθεση διερευνάται.

«Το θέμα διερευνάται και δεν έχει ζητηθεί η λήψη οποιωνδήποτε μέτρων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κύπρου, Ιωνάς Νικολάου.

«Κάθε περίπτωση που αφορά σε πληροφορία που αφορά σε οποιοδήποτε πολίτη, όχι μόνο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πρέπει και οφείλουμε να την ερευνήσουμε», πρόσθεσε.

«Πήραμε αυτή την πληροφόρηση από τη συγκεκριμένη εφημερίδα, ζητήσαμε συνεργασία τόσο του δημοσιογράφου όσο και της εφημερίδας για εξασφάλιση της επιστολής, του πρωτότυπου, και κατάθεση από τον δημοσιογράφο. Η αστυνομία διερευνά το όλο ζήτημα. Χθες το πρωί ενημερωθήκαμε», πρόσθεσε.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook