Κυριολεκτικά στο παρά πέντε αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για τις 6 το απόγευμα συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής της Τρόικας.

Ο κ. Τόμσεν και οι ομόλογοί του της ΕΚΤ και της Κομισιόν στην Τρόικα ειδοποίησαν τηλεφωνικώς τον κύριο Στουρνάρα, ελάχιστα λεπτά πριν, πως τελικώς δεν θα παραστούν στο ραντεβού, αιτιολογώντας – επισήμως – την απόφασή τους αυτή στην έλλειψη επαρκούς χρόνου για να προετοιμαστούν ενόψει της αυριανής, πρωινής συνάντησής τους με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μαξίμου. Μια συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Είναι προφανές πως μετά και από αυτή την εξέλιξη το σύνολο των ανοικτών εκκρεμοτήτων με τους δανειστές μας περνάει πλέον στα χέρια του πρωθυπουργού.

Σε εξέλιξη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται στο υπουργείο Οικονομικών σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου, στην οποία μετέχουν ο υπουργός, Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός αναπληρωτής, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης και ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.

 

protothema.gr