Αν και ξεκίνησε με περιπετειώδη τρόπο η άτυπη Γενική Συνέλευση του ΑΟΧ και με την φραστική επίθεση φιλάθλου προς την διοίκηση της ομάδας κατά την ομιλία του προέδρου, Νίκου Χατζηδάκη, τελικά φαίνεται πώς έβγαλε και είδηση και αυτή έχει να κάνει με τον Νότη Ψυλλάκη και την πρόταση που έκανε για ενασχόληση του ξανά στα κοινά της ομάδας. Η Συνέλευση ξεκίνησε κατά τις 9.30 το βράδυ της Παρασκευής στο Εργατικό Κέντρο Χανίων και ολοκληρώθηκε ξημερώματα του Σαββάτου.

 

Ο επίτιμος πρόεδρος του ΑΟΧ και πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής Χάντμπολ του Α.Ο. Κύδων είπε στην ομιλία του ότι υπό προϋποθέσεις είναι έτοιμος να βοηθήσει διοικητικά την ομάδα τόσο αυτός όσο και φίλοι του επιχειρηματίες. Αφού έθεσε κάποια ερωτήματα προς απάντηση κατέθεσε τις σκέψεις του για την πρόοδο και την καλύτερη λειτουργία της ομάδας.

 

Η άτυπη Γ.Σ. του ΑΟΧ ξεκίνησε με την ομιλία του προέδρου, Νίκου Χατζηδάκη, που διεκόπη άκομψα από ένα φίλαθλο που με ακατανόμαστες φράσεις έριχνε ευθύνες στην διοίκηση και ζητούσε να μπει στην ουσία της συνάντησης. Αυτή η ενέργεια πείραξε τον εκπρόσωπο της μεγαλομετόχου του ΑΟΧ, Jet Oil, Βαγγέλη Προκοπάκη που αποχώρησε εμφανώς εκνευρισμένος παρά τις πιέσεις που δέχτηκε για να επιστρέψει στην αίθουσα.

 

Στη συνέχεια ζητήθηκε ο λόγος της βουλευτού Χανίων του ΠΑΣΟΚ, Λίτσας Κουρουπάκη, που δήλωσε ότι παρευρέθηκε μετά από κάλεσμα της διοίκησης του ΑΟΧ απλά για να ενημερωθεί αλλά όποτε χρειαστεί θα στηρίξει την προσπάθεια της ομάδας. Κατόπιν πήρε τον λόγο ο παλαίμαχος του ΑΟ Χανιά, Μιχάλης Μαλαξιανάκης που είχε μια ουσιαστική παρέμβαση και έθιξε σημαντικά θέματα. Καταρχήν είπε ότι 35 χρόνια γίνονται τα ίδια πράγματα στην ομάδα και λύση δεν βρίσκεται, ενώ επισήμανε το γεγονός ότι η διοίκηση δεν έχει προσεγγίσει τους παλαίμαχους της ομάδας και ότι καταμαρτυρεί πολλά το γεγονός ότι στην αίθουσα ήταν 2 παλιοί παίκτες, ο ίδιος και ο Νίκος Βλαζάκης ως εκπρόσωπος του Δήμου Χανίων. Αναφέρθηκε ακόμα στις προστριβές που υπάρχουν μεταξύ των παραγόντων του Δ.Σ. και στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές. Πρότεινε καλύτερη οργάνωση, ξεκάθαρους ρόλους στον καθένα που θα συμμετέχει στην ομάδα και σύμπνοια μεταξύ των συμβούλων.

 

Τον λόγο μετά πήρε ο Νότης Ψυλλάκης και μέσα από αυτά που είπε βγήκαν οι ειδήσεις. Ο πρώην πρόεδρος και επίτιμος πλέον του ΑΟΧ αφού έκανε μίνι-απολογισμό της δικής του θητείας έθεσε στην διοίκηση ερωτήματα προς απάντηση με σκοπό να ενημερωθεί και να κάνει τις δικές του κινήσεις ώστε να ασχοληθεί ξανά με την ομάδα αλλά να φέρει και φίλους του επιχειρηματίες αλλά κάτω από τις κατάλληλες προϋποθέσεις. Τα ερωτήματα που έθεσε ο κ. Ψυλλάκης ήταν τα εξής:
1) Πόσο είναι το χρέος της ομάδας γιατί διαφορετικά θα γίνει η προσέγγιση με ένα μικρό ποσό χρέους και διαφορετικά με ένα μεγάλο που θα γίνει μεγαλύτερο αν συνυπολογιστούν τα μεταφορικά των ομάδων που θα «κοπούν»,

2) Να λάβει μια σαφή απάντηση η διοίκηση από τον μέγα χρηματοδότη, την Jet Oil, ώστε να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις της για την ενίσχυση στην ομάδα για τη νέα χρονιά,

3) Να ξεκαθαριστεί το ποιος θα διοικεί τον ερασιτέχνη ώστε να μην υπάρχουν εσωτερικές εστίες αντιπαραθέσεων,

4) Να γίνει ενημέρωση για τα υφιστάμενα μέλη του Δ.Σ. και επικαλέστηκε δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας που ανέφερε 20 μέλη σε αυτό επισημαίνοντας ότι αν έβαζε καθένας από 100 ευρώ δεν θα υπήρχε πρόβλημα για την ομάδα,

5) Να γίνει γνωστό το όσοι είναι μέτοχοι τι λόγο θα έχουν στο νέο Δ.Σ. και πόσοι ψήφοι θα τους αναλογούν ώστε να μην είναι «αιχμάλωτο» το νέο σχήμα από την παλιά διοίκηση,

6) Να απαντηθεί ότι η διοίκηση δεν είναι κομματικοποιημένη και δεν «χρωματίζεται» και να διευκρινιστεί ότι όλοι οι φορείς είναι ευπρόσδεκτοι στο νέο σχήμα.

 

Μετά από αυτά τα ερωτήματα ανέφερε ότι είναι ντροπή για την ομάδα να «τρώει» την… σκόνη ενός χωριού που πριν από χρόνια το είχε περιορίσει και είχε πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΑΟΧ και ξεκαθάρισε ότι για να γίνει κάτι καλύτερο στην ομάδα πρέπει να υπάρξει καλύτερη οργάνωση, διαφάνεια και σύμπνοια. Πάνω στο θέμα της οργάνωσης ανέφερε ότι δεν επιτρέπεται για τον σύλλογο οι “Blue Boys”, τους οποίους εκθείασε, να έχουν  καλύτερο κοινωνικό πρόσωπο και προσφορά (φιλανθρωπικοί αγώνες, αιμοδοσίες κ.α) και να μην έχει κάνει άνοιγμα στην κοινωνία η ομάδα. Τέλος ανέφερε ότι κατά την δική του θητεία υπήρξαν τρεις «μνηστήρες» για την ΠΑΕ ενώ τώρα είπε ότι δεν βλέπει κανένα.

 

Σειρά για να μιλήσει πήρε ο Νίκος Βλαζάκης, παλαίμαχος του ΑΟΧ και προπονητής του Ν.Ο. Χανίων, ως εκπρόσωπος του Δήμου που αφού είπε ότι στενοχωριέται για την όλη κατάσταση έδωσε πολλά παραδείγματα από το παρελθόν αλλά σε σχέση και με το ΝΟΧ που ήταν «καμάρι» του Νομού και από τα μεγαλύτερα κλάμπ πόλο στην Ευρώπη και τα λάθη τον οδήγησαν εκεί που βρίσκεται τώρα. Αφού είπε ότι ο Δήμος θα είναι κοντά και θα βοηθήσει την διοίκηση με το να «χτυπήσουνε» από κοινού… πόρτες για βοήθεια στην ομάδα πρότεινε καλύτερη οργάνωση και ανέφερε ανθρώπους του παρελθόντος που έδωσαν και την ψυχή τους στην ομάδα (Γιάννης Λεβάκης, Μιχάλης Αναγνωστάκης) και δεν εκτιμήθηκε το έργο τους αλλά αναφέρθηκε και στον Σταύρο Πάτερο λέγοντας ότι έχει δώσει τόσα λεφτά για την ομάδα και κάποιοι πήγαν να τον κατηγορήσουν κι από πάνω. Δεν παρέλειψε, τέλος, να αναφερθεί και στο σχόλιο του κ. Ψυλλάκη για τον Πλατανιά, λέγοντας ότι «δεν συμφωνώ, πρέπει να σεβόμαστε και τον αντίπαλο. Αυτοί είχαν θράσος, μιλούσαν για 3-0, υποτίμησαν τον ΑΟΧ και το πλήρωσαν γιατί η μπάλα τιμωρεί».  Πάνω στην ομιλία του κ. Βλαζάκη και με την παρέμβαση από κάποιους φιλάθλους καταγγέλθηκε η ακαταλληλότητα του βοηθητικού γηπέδου της Μ. Ελιάς, όπου προπονείται ο ΑΟΧ,  αποκαλύφτηκε το γεγονός ότι πλυντήριο για τα ρούχα της ομάδας στο βοηθητικό αυτό αγοράστηκε από 2 μέλη των “Blue Boys” και ότι κάποιοι από τον σύνδεσμο «συντηρούν» κατά κάποιο τρόπο ποδοσφαιριστές της ομάδας.

 

Στο «βήμα» ανέβηκε και ο παλαίμαχος διαιτητής Α’ Εθνικής, Αντώνης Κουκλάκης, που αφού αποκάλυψε ότι παραιτείται και από παρατηρητής διαιτησίας στη συνέχεια τόνισε ότι μέσα από κοινή προσπάθεια και κατάλληλη οργάνωση με άνοιγμα και στον κόσμο μπορεί να έρθουν καλύτερες μέρες για τον ΑΟΧ. Έπειτα τον λόγο πήρε το αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ., παπα-Γιάννης Καραμουσαδάκης, που αφού είπε ότι δεν δέχεται τις προσβολές του φιλάθλου ξεκαθάρισε ότι δεν παραιτείται και δεν αποχωρεί από το… καράβι προτείνοντας να γίνει η ομάδα ανοιχτή σε μέλη ώστε να μπορεί μέσα από αυτά να βγάζει ένα πολύ μεγάλο και ικανοποιητικό ποσό. Τελευταίος μίλησε από την πλευρά της διοίκησης ο Δημήτρης Βιριράκης που αποκάλυψε ότι έχει θέσει εγγράφως την παραίτηση του από το Δ.Σ. και είπε ότι το χρέος είναι μέχρι το τέλος της χρονιάς 150.000 ευρώ ενώ σε απάντηση κάποιων ισχυρισμών φιλάθλων είπε ότι οι παίκτες έχουν πάρει το 50% των δεδουλευμένων και δεν έχει ακούσει κάτι ο ίδιος για προσφυγές λέγοντας ότι αν έρθουν δεν θα είναι η πρώτη ομάδα ο ΑΟΧ που θα έχει αυτό το πρόβλημα.

 

Το ραντεβού δόθηκε για τις 9 Μαΐου όταν θα πραγματοποιηθεί η επίσημη Γενική Συνέλευση που θα κρίνει πολλά για το μέλλον της ομάδας και υπάρχει η πεποίθηση όλων και η ευχή να σχηματιστεί ένα νέο και ισχυρό Δ.Σ. που θα οδηγήσει τον ΑΟΧ σε καλύτερες μέρες.

 

 

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook