«Δεν ενημερώθηκα ποτέ ούτε ζήτησα να ενημερωθώ για το περιεχόμενο ή για οποιοδήποτε άλλο ζήτημα αναφορικά με τη λίστα», αναφέρει ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου  στο υπόμνημα που κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή που ερευνά την υπόθεση της λίστας «Λαγκάρντ».

Ο κ. Παπανδρέου ξεκαθαρίζει στο υπόμνημά του ότι «περίπου στα μέσα του 2010 ενημερώθηκα από τον τότε Υπουργό Οικονομικών για τη δυνατότητα απόκτησης στοιχείων που αφορούσαν στις καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό. Έδωσα εντολή να γίνουν όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την απόκτησή τους».

Επίσης ο Γιώργος Παπανδρέου σημειώνει ότι «δεν είχα συζήτηση με τον τότε Διοικητή της ΕΥΠ, επί του περιεχομένου ή του τρόπου διαχείρισης της λίστας».

Αναφορικά με τα δημοσιεύματα που έφεραν την μητέρα του Μαργαρίτα Παπανδρέου να εμπλέκεται στη λίστα «Λαγκάρντ» και συγκεκριμένα με τον λογαριασμό των 500 εκατ. δολαρίων ο πρώην Πρωθυπουργός, αναφέρει στο υπόμνημά του: «Υπενθυμίζω ότι υπήρξα πρόσφατα και ο ίδιος προσωπικά θύμα της φημολογίας που αναπτύχθηκε δημόσια, όπως και της άκρατης σεναριολογίας και συνωμοσιολογίας που επικράτησε σχετικά με τη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ, όταν με έκπληξη και οργή αντιμετώπισα τη συνειδητή κατά την άποψη μου προσπάθεια ορισμένων να εμπλέξουν στην υπόθεση τη μητέρα μου Μαργαρίτα Παπανδρέου για προφανείς πολιτικές σκοπιμότητες. Η Δικαιοσύνη θα έχει σύντομα το λόγο σε αυτή την υπόθεση».

Ypomnima

Ypomnima1

Ypomnima2

Ypomnima3


enikos