Εξαρθρώθηκε, από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, εγκληματική οργάνωση που ενέχεται σε απάτη και απόπειρα εκβίασης ημεδαπού επιχειρηματία.
Συνελήφθησαν, χθες (09-04-2013) το απόγευμα, τρεις ημεδαποί (μία 52χρονη, ένας 68χρονος και ένας 49χρονος), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα εκβίασης, απάτη και σύσταση - συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Επιπλέον, η 52χρονη κατηγορείται και για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, στις 04-04-2013 ημεδαπός επιχειρηματίας κατήγγειλε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας ότι στις αρχές Μαρτίου παρουσιάστηκε στο γραφείο του ο 49χρονος και ισχυρίστηκε ότι έχει τη δυνατότητα να μεσολαβήσει, ώστε να αποτραπεί έρευνα του Σ.Δ.Ο.Ε. για καταγγελία, η οποία, όπως επικαλέστηκε, υπάρχει σε βάρος του.

Περί τα τέλη Μαρτίου, μετά από συνεχείς προσπάθειες του 49χρονου, ο επιχειρηματίας πείστηκε για την αλήθεια των ισχυρισμών του και δέχτηκε να συναντήσει την 52χρονη και τον 68χρονο, που εμφανίστηκαν ως συνεργάτες του 49χρονου.

Σε συνάντηση που ακολούθησε, οι δύο ημεδαποί, αφού «επιβεβαίωσαν» την ανώνυμη καταγγελία σε βάρος του, απαίτησαν εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 250.000 ευρώ, προκειμένου να μεσολαβήσουν σε «γνωστούς» τους υπαλλήλους του Σ.Δ.Ο.Ε, ώστε να μην προχωρήσουν οι έρευνες. Μετά από διαδοχικές συναντήσεις και διαπραγματεύσεις, το αρχικό ποσό διαμορφώθηκε στις 200.000 ευρώ και ορίστηκε συνάντηση για την καταβολή του στις 09-04-2013.

Σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις, που πραγματοποίησε χθες (09-04-2013) η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, συνελήφθησαν στην περιοχή της Πολιτείας η 52χρονη και ο 68χρονος, τη στιγμή που είχαν παραλάβει το χρηματικό ποσό, μέρος του οποίου ήταν σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ενώ σε άλλη περιοχή της Αθήνας συνελήφθη και ο 49χρονος συνεργός τους.

Στην κατοχή των τριών συλληφθέντων και σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες τους, καθώς και σε όχημα που χρησιμοποιούσε ο 68χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις τραπεζικών και οικονομικών στοιχείων του επιχειρηματία, υπεύθυνες δηλώσεις περί οικονομικών συναλλαγών, φωτοαντίγραφα και πρωτότυπες τραπεζικές επιταγές και συναλλαγματικές με στοιχεία διαφορετικών ατόμων.

Επίσης, φωτοαντίγραφα Αστυνομικών Δελτίων Ταυτοτήτων και σημειώσεις με χρηματικά ποσά φυσικών προσώπων και εταιρειών, δύο (2) εκτυπώσεις αναζήτησης μητρώου φυσικών και νομικών προσώπων του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς και φωτοαντίγραφο Πρόσκλησης από το Σ.Δ.Ο.Ε. για προσκόμιση Βιβλίων – Στοιχείων που αφορούσε άλλον επιχειρηματία.

Στην κατοχή της 52χρονης βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ενώ στην οικία της ένα πιστόλι κρότου με γεμιστήρα και εννέα κροτίδες. Τα πειστήρια αυτά θα σταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για την περαιτέρω εξέταση τους.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, δεν προκύπτει συμμετοχή ή εμπλοκή δημοσίου υπαλλήλου.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών