209 λίτρα ελαιολάδου συγκεντρώθηκαν από το Δεκέμβριο του 2012 μέχρι σήμερα και παραδόθηκαν στο κοινωνικό παντοπωλείο και στα συσσίτια της Μητρόπολης στο Ρέθυμνο.

Η δράση αυτή έγινε στο πλαίσιο της καμπάνιας \”Ένα μπουκάλι λάδι για κάθε άνεργο\” της \”Αλληλεγγύης για όλους\” που οργανώθηκε από τη δημοτική παράταξη «Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών Ρεθύμνου».

Το ελαιόλαδο συγκεντρώθηκε από μικρούς παραγωγούς και ελαιοτριβεία σε όλο το νομό Ρεθύμνου και στη συνέχεια υπεβλήθη σε επεξεργασία για ραφιναρισμένη ποιότητα.

Η ποσότητα παραδόθηκε στις 9/4/2013 στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και στα συσσίτια της Μητρόπολης στο Ρέθυμνο. Στόχος  να δοθεί και να καταναλωθεί απόπολίτες που το έχουν ανάγκη.

Όπως αναφέρεται και στη σχετική ανακοίνωση:

Μέσα από την καμπάνια διαπιστώσαμε την ανάγκη το τρίπτυχο \”αλληλεγγύη-αντίσταση-αυτοοργάνωση\” να συνεχίσει να απλώνεται, αναδεικνύοντας τις δυνατότητες αλληλοϋποστήριξης της κοινωνίας και αντίστασης στον κοινωνικό κατακερματισμό.

Ευχαριστούμε τους ελαιοπαραγωγούς τα ελαιοτριβεία, και τους αλληλέγγυους πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και συμμετείχαν στη συλλογή λαδιού για τους συμπολίτες μας που πλήττονται σφοδρότερα από τα απανωτά πακέτα λιτότητας των Μνημονίων.

Η καμπάνια αυτή στάθηκε αφορμή για τη δημιουργία μιας «αλυσίδας αλληλεγγύης», που ανέδειξε τα κοινωνικά αντανακλαστικά αλλά και τη διάθεση του κόσμου να αντισταθεί στη μνημονιακή επίθεση, στηρίζοντας ο ένας τον άλλον.

Η «Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών Ρεθύμνου» θα συνεχίσει να συμμετέχει και να στηρίζει κάθε προσπάθεια κοινωνικής αλληλεγγύης που αναπτύσσεται στον τόπο μας. Γιατί πάνω από όλα είναι οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook