Στις 10 ξεκινούν σήμερα οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ στο οποίο η γενική γραμματέας Αλέκα Παπαρήγα θα παρουσιάσει την εισήγηση της Κεντρικής Επιτροπής σχετικά με τα καθήκοντα, το πρόγραμμα και τη δράση του κόμματος μέχρι το επόμενο συνέδριο.

Η κ. Παπαρήγα αναμένεται να τονίσει ότι το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ δίνει απάντηση στο πιεστικό ερώτημα του πώς θα οργανωθεί ο αγώνας απόκρουσης των βάρβαρων ταξικών αντιλαϊκών μέτρων από οποιαδήποτε κυβέρνηση διαχείρισης της κρίσης και των συμφερόντων των μονοπωλίων, είτε με κορμό της Ν.Δ. είτε με το ΣΥΡΙΖΑ, είτε με κυβέρνηση του λεγόμενου αντιμνημονιακού τόξου, από τη λαϊκή Δεξιά έως την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά.

Προηγήθηκε τετράμηνη διαδικασία κατά την οποία συζητήθηκαν στις κομματικές οργανώσεις, στην ΚΝΕ, και με εργαζόμενους τα προσυνεδριακά κείμενα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Περισσού, για τις θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής και το νέο Πρόγραμμα του ΚΚΕ υπέρ ψήφισε το 96,8% των κομματικών μελών, κατά το 1,65% και λευκό το 1,55%. Για το νέο Καταστατικό τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 97,3%, 1,21% και 1,49%.

Θετικά για τα προσυνεδριακά κείμενα εκφράστηκε στις οργανώσεις της ΚΝΕ το 98,9% των μελών της και με κατά ή λευκό το 1,1%.

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η κ. Παπαρήγα ενδέχεται να μην είναι και πάλι υποψήφια για γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο να επιβεβαιώνεται.

newsbeast.gr