Εθελοντική δενδροφύτευση στην πόλη του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στον Προμαχώνα της Πύλης Βηθλεέμ (στα τείχη απέναντι από το Παλιό Πανάνειο, πάνω από το νέο θερινό σινεμά του Δήμου), διοργανώνει αύριο Κυριακή 10/4 το «Ρεύμα Ενεργών Πολιτών».

Η δενδροφύτευση θα ξεκινήσει στις 12:30 το μεσημέρι με σημείο συνάντησης και εκκίνησης την Χανιώπορτα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «η δράση αυτή πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου (Αντιδημαρχία Εθελοντισμού, Νεολαίας, Παιδείας και Καινοτομιών) και για τον λόγο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημόσια τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κο Νίκο Γιαλιτάκη για την αμέριστη υποστήριξη του καθώς και τους υπαλλήλους της υπηρεσίας Ενετικών Τοιχών και του τομέα Πρασίνου για την πολύτιμη βοήθεια τους.

Να σημειώσουμε ότι η φύτευση θα πραγματοποιηθεί από εθελοντές Ηρακλειώτες, μέλη της οργάνωσης μας και όχι μόνο καθώς και από μαθητές σχολείων για παιδιά με ειδικές ανάγκες και θα συμπεριλάβει σπάνια βότανα και αρωματικά φυτά της Κρήτης, σε μια προσπάθεια διάσωσης της κρητικής χλωρίδας, συνεχίζοντας την προσπάθεια που ξεκίνησε πριν 2 εβδομάδες στον ίδιο χώρο η υπηρεσία Ενετικών τοιχών με την βοήθεια του παιδικού σταθμού ‘Ροδομηλιά’.

Επίσης στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «Το Ρεύμα Ενεργών Πολιτών είναι μια μη κυβερνητική οργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας με έδρα στο Ηράκλειο Κρήτης απ’ όπου και ξεκίνησε (εγγεγραμμένη στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου), με παραρτήματα στις περισσότερες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

 Οι στόχοι και οι δραστηριότητες μας αφορούν ένα ευρύ φάσμα καθημερινών προβληματισμών και ενδιαφερόντων του πολίτη. Η καταπολέμηση της ανεργίας και ειδικά της νεανικής, το ενεργειακό έλλειμα, η ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος, η οικολογία, το περιβάλλον, η διατροφή, η ποιότητα της εκπαίδευσης και ο εθελοντισμός είναι μερικά μόνο από τα θεμάτα που προσπαθούμε να προσεγγίσουμε στο σχεδιασμό των δράσεων μας.»