Η Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ αναμένεται να ξεκινήσει έρευνα για την δεύτερη πρόταση εξαγοράς της Olympic Air από την Aegean Airlines, κάτι που συνεπάγεται για την τελευταία πολύμηνη αναμονή, αλλά ίσως και περισσότερες παραχωρήσεις προκειμένου να πείσει τις αντιμονοπωλιακές αρχές της ΕΕ. Εντωμεταξύ κίνδυνος για νέα εμπλοκή στην έγκριση της συγχώνευσης προκύπτει και από τις εξελίξεις στις Κυπριακές Αερογραμμές.

«Η Κομισιόν αναμένεται να ξεκινήσει εις βάθος έρευνα για την υπόθεση», δήλωσε πρόσωπο με γνώση του ζητήματος στο Reuters.

Δεδομένου ότι τέτοιου είδους έρευνες διαρκούν 90 εργάσιμες ημέρες, αυτό σημαίνει ότι η προθεσμία που είχε η Κομισιόν προκειμένου να αποφανθεί για την πρόταση εξαγοράς της Aegean μετατίθεται από τις 23 Απριλίου για το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Η Aegean κατέθεσε τον περασμένο μήνα στη Κομισιόν βελτιωμένη πρόταση σε ό,τι αφορά τις λεπτομέρειες της συγχώνευσης με την πρώην Ολυμπιακή, σε μια προσπάθεια να αποσπάσει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ωστόσο, δεν δόθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με τις προτάσεις της.

Πάντως οι αεροπορικές εταιρείες που συγχωνεύονται συχνά προσφέρονται να παραχωρήσουν χρονοθυρίδες ή δικαιώματα εκτέλεσης συγκεκριμένων πτήσεων και να δίνουν σε αντίπαλές τους εταιρείες πρόσβαση σε προγράμματα πτήσεων, ώστε να καθησυχάζονται οι ανησυχίες περί ενδεχόμενης δημιουργίας μονοπωλίων.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook