Σε κίνηση πολιτικής παρέμβασης προχώρησαν κορυφαία στελέχη της Silicon Valley, με μπροστάρη τον δαιμόνιο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ιδρυτή και μεγαλομέτοχο του facebook.

Δεκάδες μεγάλα ονόματα της βιομηχανίας των υπολογιστών και του διαδικτύου ζητούν από την κυβέρνηση Ομπάμα την άμεση μεταρρύθμιση της μεταναστευτικής νομοθεσίας, που έχεις τις βάσεις της στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα με τα εκατομμύρια των παράνομα εργαζόμενων στις ΗΠΑ και ουσιαστικά να διευκολυνθεί η νόμιμη μετακίνηση και εγκατάσταση νέων επιστημόνων και υψηλά καταρτισμένων εργαζόμενων.

Στόχος τους είναι η προσέλκυση περισσότερων «ταλαντούχων και σκληρά εργαζόμενων» νέων, με τα μεγάλα κεφάλια της τεχνολογίας να κοιτούν κυρίως προς τις μεγάλες ασιατικές χώρες –όπως η Ινδία, το Πακιστάν και η Κίνα, οι οποίες την τελευταία δεκαετία τροφοδοτούν σταθερά τη Silicon Valley, αφού παρουσιάζουν υπερπαραγωγή εξειδικευμένου επιστημονικού δυναμικού.

Βασικό ζητούμενο είναι η επιτάχυνση της τεχνολογικής ανάπτυξης και η τόνωση της αμερικανικής οικονομίας. Υπόσχονται, δε, την παροχή εξελιγμένων τεχνολογικών λύσεων για την καλύτερη φύλαξη των αμερικανικών συνόρων.

Η ανακοίνωση δημιουργίας του φορέα προώθησης του αιτήματος για αλλαγή της αμερικανικής μεταναστευτικής πολιτικής, με την ονομασία FWD.us –από τη συντομογραφία της λέξης forward (εμπρός), έγινε με προβεβλημένο άρθρο του Μαρκ Ζούκερμπεργκ στην εφημερίδα Washington Post.

«Το FWD.us είναι μια κίνηση υπεράσπισης και προώθησης πολιτικών που θα οδηγήσουν στην αναβάθμιση του διαθέσιμου εργατικού δυναμικού και στην ισχυροποίηση της οικονομίας.

Υποστηρίζεται από μια ομάδα κορυφαίων νεωτεριστών, δημιουργών θέσεων εργασίας, ιδιοκτητών και ιδρυτών επιχειρήσεων στον τομέας της τεχνολογίας στη Silicon Valley», αναφέρεται στο σχετικό site, όπου προβάλλονται στοιχεία όπως ότι το 40% των επιχειρήσεων του χρηματιστηριακού δείκτη «Fortune 500» το 2010 στις ΗΠΑ είχαν ιδρυθεί από μετανάστες ή τα παιδιά τους.

Στην ομάδα υποστήριξης του FWD.us συμμετέχουν ο ιδρυτής του LinkedIn, Reid Hoffman, ο πρόεδρος της Google, Larry Page, η διευθύνουσα σύμβουλος του Yahoo, Marissa Mayer, o ιδρυτής και CEO του Dropbox, Drew Houston, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Netflix, Reed Hastings, ο συνιδρυτής του PayPal και σήμερα πρόεδρος στο Yelp, Max Levchin, ο συνιδριυτής του Groupon, Andrew Mason, ο ιδρυτής, CEO και πρόεδρος του Yammer, David Sacks, ο συνιδρυτής και CEO του Instagram, Kevin Systrom και πολλά ακόμη υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας.

protothema.gr