Σε χιλιάδες μυστικές εκτελέσεις, οι οποίες δεν βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας, προβαίνει κάθε χρόνο η Κίνα, σύμφωνα με κείμενο έκθεσης που κοινοποίησε μέσα στην εβδομάδα η Διεθνής Αμνηστία.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Business Insider, πιστεύεται ότι η Κίνα προχώρησε σε εκτελέσεις χιλιάδων ατόμων τη χρονιά που μας πέρασε, με την κυβέρνησή της να αρνείται να δώσει ακριβή νούμερα.

Η κινεζική κυβέρνηση εξακολουθεί να επιβάλλει θανατικές ποινές για εγκλήματα, όπως η διακίνηση ναρκωτικών και οι οικονομικές ατασθαλίες, έπειτα από τη διεξαγωγή συνοπτικών, εικονικών δικών.

Σύμφωνα με δηλώσεις της Κινέζας επικεφαλής του παρακλαδιού της Διεθνούς Αμνηστίας στο Χονγκ Κονγκ στο ραδιοφωνικό σταθμό Radio Free Asia, η Κίνα δεν έχει προβεί στη δημοσιοποίηση καμίας πληροφορίας σχετικά με τις εκτελέσεις που έλαβαν χώρα μέσα στο 2008 και το 2009.

Επιπλέον, ανέφερε ότι η Κίνα επιδίδεται σε αφαίρεση οργάνων από τα νεκρά σώματα των εκτελεσθέντων κρατούμενων.

Πέρυσι, οι εκτελέσεις έφτασαν παγκοσμίως τις 682, με τις περισσότερες να έχουν λάβει χώρα στην Κίνα, το Ιράν, το Ιράκ, τη Σαουδική Αραβία και τις ΗΠΑ.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook