Την ίδια ώρα που ειναι σε εξέλιξη η διαδικασία ομαδικής προσφυγής στη δικαιοσύνη από εκατοντάδες πελάτες της NEOSET στο Ηράκλειο ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Κωνσταντίνος Αλεξανδράκης, συνελήφθη σήμερα στην Παλλήνη από άνδρες του τοπικού αστυνομικού τμήματος.

Ο λόγος που οδήγησε στη σύλληψή του ήταν η μη καταβολή εισφορών στο ΙΚΑ, με το ύψος του χρέους προς τον οργανισμό να φτάνει τα 526.840,07 ευρώ.

Η Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου – Κρήτης (ΕΝΚΗ Κρήτης), μετά από εισήγηση στο Δ.Σ. του Προέδρου της κου Ν. Τζανάκη, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, με επίγνωση ευθύνης αποφάσισε ομόφωνα να αναλαμβάνει για τα μέλη της ΕΝΚΗ Κρήτης, να οργανώσει και να διαχειριστεί συντονισμένη ομαδική προσφυγή στην Δικαιοσύνη με αγωγές εναντίον της εταιρείας από τους περίπου 200 εξαπατημένους καταναλωτές που όπως είχε αποκαλύψει το Flashnews.gr  (δείτε εδώ)   πλήρωσαν προκαταβολές αγοράς προϊόντων, στο κατάστημα της NEOSET που βρίσκεται στη Λεωφ. Καζαντζίδη, το οποίο έκλεισε στις 21 Δεκεμβρίου 2012, παρακρατώντας παράνομα τις προκαταβολές από τους ανυποψίαστους πελάτες.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η ιδιοκτήτρια και αποκλειστική αντιπρόσωπος της εταιρείας, ενώ γνώριζε πως το κατάστημα θα βάλει λουκέτο, έκανε δεκτές παραγγελίες τις οποίες δε θα ήταν σε θέση να καλύψει, προκειμένου να εισπράττει προκαταβολές.

Στις 12 Απριλίου πελάτες και μέλη της ΕΝΚΗ συγκεντρώθηκαν στο πολύκεντρο της οδού Ανδρόγεω (στις 18.00), για να συντονίσουν τη δράση τους και να υποβάλλουν από κοινού αγωγή, ζητώντας πίσω τα χρήματα τους.

Στο μεταξύ διαδικασία πλειστηριασμού κίνησαν και εργαζόμενοι του καταστήματος στους οποίους οφείλονται περισσότερα από 100 χιλιάδες ευρώ ενώ ο πλειστηριασμός πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Απριλίου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook