Το Δημαρχείο Χανίων επισκέφθηκαν σήμερα Δευτέρα 15 Απριλίου 2013, μαθητές του 5ου Γυμνασίου Χανίων μαζί με παιδιά από το Γυμνάσιο Straubing του Μονάχου και εν συνεχεία μαθητές από τα εκπαιδευτήρια Θεοδωρόπουλου μαζί με μαθητές από το Λύκειο Τζορντάνο Μπρούνο του Τορίνο, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους.

Τα σχολεία μετέχουν σε Ευρωπαϊκά προγράμματα ανταλλαγής μαθητών και έτσι οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να μάθουν, να γνωρίσουν την ιστορία και τον Πολιτισμό άλλων χωρών και να ανταλλάξουν εμπειρίες .

Τους μαθητές υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης και οι Αντιδήμαρχοι Χρυσούλα Χατζηδάκη, Δημήτρης Λειψάκης και Ελευθέριος Αμπαδιωτάκης.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης ευχήθηκε καλή παραμονή στην πόλη μας τονίζοντας ότι “τα προγράμματα αυτά και οι ανταλλαγές των μαθητών, αποτελούν μία καλή ευκαιρία προβολής του τόπου μας, λόγω του πολιτιστικού θησαυρού που διαθέτει και της φιλοξενίας των ανθρώπων του”, προσθέτοντας ότι “οι μαθητές, μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές μας, μεταφέροντας στον τόπο τους, με θετικά χρώματα τις εμπειρίες τους” .

Οι Αντιδήμαρχοι με την σειρά τους ευχήθηκαν καλή πρόοδο στους μαθητές και να επιτευχθεί με τον καλύτερο τρόπο ο σκοπός της επίσκεψης τους .

«Ευχάριστο διάλειμμα από την καθημερινότητα» χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Χανίων την επίσκεψη των μαθητών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από τον κ. Λειψάκη στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, να υποβάλλουν τις ερωτήσεις τους και να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους για θέματα που τους απασχολούν καθώς και να ενημερωθούν για τη λειτουργία των Οργάνων και των Υπηρεσιών του Δήμου.

Η επίσκεψη των μαθητών ολοκληρώθηκε με την ξενάγησή τους στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, από την προϊσταμένη κα Βιβή Χουδαλάκη και την βιβλιοθηκονόμο κα Αρετή Καρβέλη, όπου είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τους χώρους της Βιβλιοθήκης, να ενημερωθούν για την ιστορία και τις συλλογές της, ενώ επισκέφθηκαν και τη Βιβλιοθήκη του Ελευθερίου Βενιζέλου. Τέλος διάβασαν και ξεφύλλισαν βιβλία στο χώρο του αναγνωστηρίου